Foto: Publicitātes foto
Ar Daugavas "Labā krasta" komandas uzvaru noslēdzies tradicionālais "Krastu mačs".

Labais krasts svinēja uzvaru ar 1086:1048, pēc 11 turnīriem izvirzoties vadībā ar 6-5.

Kā ierasts, "Krastu mačs" noslēdzās ar politiķu maču, kurā pārliecinošu uzvaru ar 46:9 svinēja kreisā krasta komanda.

Savukārt priekšpēdējā mačā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Rīgas Stradiņa universitātes komanda, pārstāvot labo krastu, ar 61:23 pārspēja Rīgas 2. slimnīcas basketbolistus.

Metienu konkursā uzvaras laurus plūca trijotne, kuras sastāvā bija Kitija Laksa, Oskars Kalniņš un Egils Krūmiņš. Savukārt tālmetienu konkursa finālā Artis Ate pārspēja Mārci Vītolu, bet "slam dunk" sacensības šoreiz izpalika.

Uz AB dambja notikušais turnīrs bija iekļauts Rīgas svētku un Ostas 820.gadadienas pasākumu programmā. Šoreiz tas norisinājās bez skatītāju klātbūtnes.

Pērn ar 15 punktu pārsvaru uzvarēja Daugavas labā krasta komanda.

Sestdien "Krastu mačā" aktieru un mūziķu basketbola spēlē ar rezultātu 29:26 uzvaru guvusi aktieru komanda, informēja pasākuma rīkotāji.

Pēc viņu paustā, ar īpaši atraktīvu sniegumu laukumā izcēlās aktieris Andris Bulis, kurš ieguva arī spēles vērtīgākā spēlētāja (MVP) titulu.

Aktieru komandā Latvijas teātru un neatkarīgo aktieru godu komandas trenera Dzintara Dreiberga vadībā sargāja Varis Vētra, Anta Aizupe, Niklāvs Kurpnieks, Romāns Bargais, Kārlis Arnolds Avots, Kaspars Zvīgulis, Raimonds Celms, Andris Bulis un Artūrs Putniņš.

Savukārt mūziķu saimi pārstāvēja diriģents Ints Teterovskis, Jānis Šipkēvics juniors, operdziedātājs Juris Jope, mūziķis un radio personība Artis Dvarionas, dziedātājs Daumants Kalniņš, saksofonisti Roberts Martinovskis un Oskars Petrauskis, grupas "Ezeri" līderis Miķelis Putniņš, hip hop mūziķis Edgars Gertners jeb "Edgars Sniegs", tēvs un dēls Kristaps un Jānis Niedras, kā arī Justs Sirmais.

Komandas sniegumu uzraudzīja treneris Gatis Jahovičs. Pasākuma organizētāji klāstīja, ka mūziķu komandā ar sevišķi pašaizliedzīgu sniegumu izcēlās jaunais mūziķis, multiinstrumentālists Jānis Niedra, kā arī ilggadējais "Krastu mača" dalībnieks, diriģents Ints Teterovskis.

Kā atklāja pasākuma rīkotāji, XI "Krastu mačs" turpinās arī šodien, noskaidrojot, kurš Daugavas krasts izvirzīsies vadībā. Tomēr, lai pasargātu basketbola mīļotājus no riska inficēties ar Covid-19, līdzjutēji un sporta entuziasti aicināti spēles vērot un līdzi just televīzijas ekrānos tiešraidēs "LTV7" un "lsm.lv".

Pasākuma organizētāji norādīja, ka šis ir otrais turnīra norises gads, kad tiek vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tiek gūts 2020.gada "Krastu mača" basketbola spēlēs, pārvēršas par diviem eiro, un tikšot izlietots sabiedrību izglītojošā kampaņā par drošību uz un pie ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!