Latvijas vīriešu basketbola izlase jau uzsākusi treniņus Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā, kur tiek uzņemts 2022. gada Eiropas čempionāta atlases turnīra sabraukums, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase pirmdien devās uz Sarajevu, kur piektdien tai jātiekas ar Grieķijas izlasei, bet svētdien jāspēkojas ar Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Sabraukums tiek aizvadīts tā saucamajā "burbulī", kurā spēlētāji iekļūst tikai ar negatīviem Covid-19 testu rezultātiem. Tā gaitā basketbola izlašu pārstāvji tiek izolēti no ārpasaules. Komandas gan uzturas, gan spēles aizvadīs "Hills" viesnīcā, uz kuru no Sarajevas lidostas var aizbraukt dažu minūšu laikā.

""Burbuļa" apstākļi Sarajevā. Viesnīcas konferenču telpa pārtaisīta par basketbola zāli. Valstsvienības šeit aizvada gan treniņus, gan arī tieši šeit nedēļas nogalē notiks Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles," raksta Latvijas Basketbola savienība.

Jau ziņots, ka valstsvienību negaidīti papildinājis ULEB Eirolīgas komandas Vīlērbānas ASVEL komandā spēlējošais aizsargs Rihards Lomažs. Neviens cits Eiropas spēcīgākā starptautiskā klubu turnīra pārstāvis valstsvienībai nav varējis pievienoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!