Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība otrdien sporta namā "Daugava" aizvadīja treniņu, sākot gatavoties 10. jūnija pārbaudes spēlei pret Somijas valstsvienību.

Latvijas un Somijas izlašu mačs būs ne tikai, lai uzsāktu gatavošanos Pasaules kausa izcīņai, bet arī labdarības spēle, lai informētu par krūts vēža profilakses informatīvo kampaņu "Pārbaudi krūtis".

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Mārtiņš Zībarts uz treniņiem mačam ar Somiju uzaicinājis 14 spēlētājas. Ierindā būs gan Pekinas olimpiskā turnīra dalībnieces Aija Putniņa un Aija Brumermane, kā arī Ieva Krastiņa, Kristīne Vītola, Dita Rozenberga, Ilze Jākobsone, Baiba Eglīte, Kitija Laksa, Kate Krēsliņa, jaunās paaudzes līderes Digna Strautmane un Luīze Šepte, un debitantes Laura Ikstena (Puriņa), Janeta Rozentāle un Marta Miščenko. Gatavošanās pasaules kausa izcīņas turnīram turpināsies augustā.

"Individuālajos treniņos uzturēta laba kondīcija, ko tagad izmantojam, lai iestrādātu taktiskos variantus. Svarīgi, lai meitenes sajustu spēles garšu, atjaunotu vecās saiknes un iestrādātu jaunas," portālā "basket.lv" citēts galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. "Novērtēsim, kā jaunās spēlētājas iekļaujas komandā – uztver prasības, taktiskos uzdevumus. Atkarībā no treniņos un spēlēs redzētā, pieņemsim lēmumu, kuras spēlētājas uzaicināt uz treniņiem augustā. Protams, "Rozā lentītes" spēlē centīsimies iepriecēt līdzjutējus ar labu basketbolu un uzvaru."

Latvijas sieviešu valstsvienība astoto gadu piedalās sieviešu veselības informatīvajā kampaņā "Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu". Plkst.14 pie Brīvības pieminekļa sāksies Rozā lentītes sarīkojums. Plkst. 15:30 sāksies Rozā lentītes gājiens no Brīvības pieminekļa uz "Daugavas" sporta namu, kurā basketbolistes aicina pievienoties visus atbalstītājus.

Pēc vasaras atvaļinājuma 6. augustā treniņnometnē pulcēsies 16 spēlētājas. Gatavošanās posmā sieviešu valstsvienība aizvadīs 10 pārbaudes mačus ar elites klases komandām, tai skaitā piecas spēles Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!