Foto: Reuters/Scanpix/LETA
ASV pilsētā Losandželosā ārpus "Lakers" kluba mājvietas "Staples Center" arēnas svētdien pulcējās ļaužu masas, kuras godināja mūžībā aizgājušo basketbolistu Kobi Braientu. Savukārt visās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs vienai no līgas varenākajām personībām par godu tika ieturēti piemiņas brīži.

Lai gan svētdien "Staples Center" telpās norisinājās ASV ierakstu industrijas balvas "Grammy" ceremonija, ārpus arēnas tūkstošiem cilvēku pieminēja helikoptera avārijā bojā gājušo Kobi Braientu un viņa meitu Džjannu.

Basketbolists 1999. gadā atklātajā "Staples Center" ar "Lakers" vienību aizvadīja 17 no savas karjeras 20 sezonām NBA. Losandželosas komanda ar Braientu sastāvā divus no pieciem izcīnītajiem čempiontituliem guva tieši "Staples Center" aizvadītā mačā.

Kluba īpašniece Džīnija Basa jau iepriekš solījusi, ka Braientam kādu dienu ārpusē pie arēnas tiks veltīta statuja.

NBA zvaigzne tika godināts arī visās svētdien notikušajās līgas basketbola spēlēs. Atlantas "Hawks" līderis Trejs Jangs, kurš ikdienā spēlē ar 11. spēlētāja numuru, savam elkam par godu uz spēles pirmajām sekundēm iznāca ar #8.

Spēles ievadā "Hawks" komanda apzināti nepārkāpa laukuma centra līniju astoņu sekunžu laikā, izpelnoties pārkāpumu, bet Latvijas basketbolistu Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda atbildēja ar 24 sekunžu pārkāpumu, pirmajā uzbrukumā neizpildot laikā metienu.

Braients karjeru uzsāka ar 8. spēlētāja numuru, bet 2007. gadā pārgāja uz 24. numuru uz formas. "Lakers" klubs 2017. gadā iemūžināja abus numurus, pie "Staples Center" griestiem paceļot divus kreklus.

Ar šādu pašu soli izcēlās Fīniksas "Suns" un Memfisas "Grizzlies" komandas, Losandželosas "Clippers" un Orlando "Magic" vienības, kā arī Indiānas "Pacers" un Portlendas "Trail Blazers" basketbolisti. Savukārt vairākās citās spēlēs abas vienības apmainījās ar 24 sekunžu pārkāpumiem.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" kluba vadība jau paziņojusi, ka neviens komandas basketbolists vairs nespēlēs ar 24. spēlētāja numuru, tādējādi iemūžinot komandas bijušā sāncenša Braienta numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!