Foto: DELFI.ee

Latvijas basketbolists Andris Misters pirmdien Tartu guva septiņus punktus Igaunijas basketbola līgas finālsērijas otrajā spēlē un kaldināja "Parnu Sadam" komandas otro uzvaru.

Pērnavieši izbraukumā ar 69:68 (10:28, 18:12, 22:15, 19:13) pārspēja Edmunda Elkšņa pārstāvēto un Nikolaja Mazura vadīto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandu. Finālsērijā līdz trim uzvarām "Parnu Sadam'" ir vadībā ar 2-0.

Misters spēlēja 27 minūtes un 28 sekundes, grozā raidot vienu no četriem "trejačiem" un visus četrus soda metienus, bet netrāpīja visus četrus divpunktu metienus. Viņa kontā bija arī sešas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena personiskā piezīme, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kā arī efektivitātes koeficients "+6".

Elksnis laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, punktus negūstot. Viņš nerealizēja trīs tālmetienus. Viņa rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, divas pārķertas bumbas, divas personiskās piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients -2.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 17 punktiem un 13 zem groza izcīnītām bumbām bija Mihkels Kirvess, bet 15 punktus guva Roberts Valge. Zaudētājiem 29 punkti un sešas zem groziem izcīnītas bumbas tika Brekstonam Haginsam, bet 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Emanuēls Vembi.

Pusfināla sērijā Pērnavas klubs ar 3-2 pārspēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenēto un Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet Tartu basketbolisti ar 3-0 uzvarēja Tallinas "TalTech"/"Optibet" komandu. Bronzas sērijā pēc pirmās spēles ar 1-0 vadībā ir "Kalev"/"Cramo".

Pērn decembrī Tartu basketbolisti izcīnīja Igaunijas kausu, finālā ar 82:73 pārspējot Tallinas "Kalev"/"Cramo".

2021.gadā par čempioni kļuva "Kalev"/"Cramo" ar Jāni Kaufmani sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!