Foto: Publicitātes foto

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Kristaps Porziņģis nupat parakstījis līgumu ar sporta preču un apģērbu ražotāju "adidas", pievienojoties zīmola sponsorētajiem atlētiem, un talantīgais latvietis piedalījies uzņēmuma rīkotajā fotosesijā.

Jau vēstīts, ka Porziņģis ar "Adidas" parakstījis lielāko šāda veida līgumu Eiropas basketbola vēsturē. Abas puses esot panākušas vienošanos uz vairākiem gadiem, turklāt tā paredz, ka Porziņģis viena gada laikā saņems no trim līdz sešiem miljoniem dolāru (2,7 - 5,3 miljoni eiro), vēstīja ārvalstu mediji.

NBA 2016./2017. gada sezonā Porziņģis pārstāvēs zīmola jaunāko franšīzi "Crazy Explosive". Viņš spēlēs lielu lomu jaunu produktu radīšanā, testēšanā un snieguma pārbaudēs, kā arī piedalīsies topošajās kampaņās, aktivitātēs un globālajās atlētu tūrēs.

"Es esmu laimīgs, ka mani atbalsta tāds zīmols kā "adidas". Es jūtu, ka esmu pareizajā vietā un ar pareizajiem cilvēkiem. Ņujorka ir izslāpusi pēc arvien jauniem panākumiem basketbolā, un es ticu, ka "adidas" man palīdzēs pacelt savu spēli nākamajā līmenī. Es esmu unikāls spēlētājs, un "adidas" ir unikāls zīmols. Esmu pagodināts, ka varu būt daļa no šī zīmola ģimenes," stāstīja pats Porziņģis.

Porziņģis tagad oficiāli pārstāv "adidas" basketbola divīziju, pievienojoties tādām NBA zvaigznēm kā Džeimss Hārdens (Hjūstonas "Rockets"), Deimiens Lilards (Portlandas "Trail Blazers"), Kails Lourijs (Toronto "Raptors"), Endrjū Viginss (Minesotas "Timberwolves") un Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas vērtīgākajai spēlētājai Kendesai Pārkerei no Losandželosas "Sparks".

"Līgā nekad nav bijis tāds spēlētājs kā Kristaps, kura mīlestība pret basketbola kultūru ir neizmērojama," stāstīja "adidas" sporta mārketinga direktors Maikls Ladinigs. "Viņš maina pašu spēli un ir ideālais zīmola vēstnesis jaunajām paaudzēm gan laukumā, gan ārpus tā. Porziņģa pievienošanās "adidas" parādīs Ņujorkai un pasaulei, kādai ir jābūt nākamajai adidas basketbola paaudzei."

Porziņģis iepriekšējā sezonā debitēja NBA, 72 mačos vidēji gūstot 14,3 punktus, izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,9 pretinieku metienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!