Siguldā Raiņa parkā sestdien, 3. septembrī, atklāts mūsdienīgs basketbola laukums, kas tapis, pateicoties Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna dāvinājumam, informēja Siguldas novada pašvaldība.

"Basketbols man palīdzējis atrast savu ceļu dzīvē un piepildīt vispārdrošākos sapņus, tāpēc, lai palīdzētu arī citiem Latvijas jauniešiem pievērsties basketbolam un attīstīt viņu spējas, vēlos atbalstīt basketbola laukumu Siguldā," teica Dāvis Bertāns, kurš pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Dalasas "Mavericks".

Sportists ar ģimeni finansējis basketbola laukuma seguma atjaunošanu un jaunu grozu uzstādīšanu. Iepriekš jauniešu iecienītais basketbola laukums šobrīd ir ieguvis jaunu un mūsdienīgu izskatu un funkcionalitāti. Savukārt pašvaldība parūpējās par laukuma bruģa atjaunošanu un turpinās darbu pie tālākās teritorijas sakopšanas.

"Sigulda ir lielisks piemērs tam, ka līdzīgi domājošie pievelkas un viens otru atrod, jo mēs esam kā magnēts tiem, kas mīl sportu, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu un ir orientēti uz sasniegumiem dzīvē. Tāpēc liels paldies Dāvim Bertānam par vēl vienu plusiņu Siguldas infrastruktūrā," teica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Basketbola laukuma atjaunošana ir pirmais solis no vērienīgās Raiņa parka atdzimšanas plāna, ko īstenos tuvāko gadu laikā. Kā nākamais solis plānota pumpu trases un skeitparka būvniecības pabeigšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!