Foto: Renārs Koris
"Ghetto Basket" 11. sezonas atklāšanā, spītējot lietum un zemajai gaisa temperatūrai, Rīgā, Grīziņkalna notika aizraujiošs FIBA "Satellite" kategorijas turnīrs, kurā astoņu valstu komandu konkurencē finālā tik un tā tikās divi Latvijas kvarteti. "Ghetto Basket" - Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš izšķirošajā spēlē uzveica "Ghetto Family", iegūstot ceļazīmi uz "Tinkoff Moscow Challenger".

Pro grupā tika pieteiktas astoņu valstu - Latvijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Beļģijas, Spānijas, Ukrainas un Zviedrijas - kopumā 24 komandas. Ceturtdaļfinālā iekļuva trīs Polijas komandas, divas Latvijas un pa vienai Krievijas, Lietuvas un Beļģijas pārstāvei.

"Ghetto Basket" pusfinālā ar 21:18 pārspēja beļģu "Team Antwerp", bet "Ghetto Family" ar 21:11 uzveica pārspīlēti ambiciozo poļu "Energa 3x3 Gdansk". Finālā "Ghetto Basket" un Latvijas izlases oriģinālais kvartets apliecināja to, ka ne velti pasaules klubu ranga ieņem augsto 3. vietu. "Ghetto Basket" triumfēja ar 21:10.

Par labākajiem savās komandās tika atzīti Edgars Krūmiņš, Armands Ginters un Entonijs Čada.

Kopumā pirmajā turnīrā piedalījās 131 komanda.

"Ghetto Basket" sezonas turpinājums jau ceturtdien, 16. maijā, kad Rīgā, Grīziņkalnā notiks "Quest" sērijas pirmais turnīrs Pro grupā, kā arī spēles Sievietēm, Amatieriem, U16, U14 un U12 grupā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!