Foto: ELTA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas 32.kārtas spēlē un palīdzēja Kauņas "Žalgiris" vienībai izcīnīt svarīgu uzvaru par vietu "play-off" zonā, panākumu svinot arī Lietuvas kluba sāncensei Vitorijas "Baskonia", kuru pārstāv Artūrs Kurucs.

Divas kārtas pirms pamatturnīra beigām abām vienībām ir vienāda uzvaru un zaudējumu bilance - 17-15. "Žalgiris" ir devītajā pozīcijā, bet "Baskonia" ieņem astoto vietu.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 95:74 (21:16, 31:24, 22:15, 21:19) guva virsroku pār "Valencia" vienību.

Šmits laukumā pavadīja 18 minūtes un 32 sekundes, grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu. Valmierietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Seši "Žalgiris" basketbolisti guva 11 un vairāk punktus, rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Luks Lekavičs un 15 punktus pievienoja Igns Bradeiķis. 11 punkti, četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas bija Arnam Butkevičam, kamēr seši punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles - Akillem Polonāram.

Viesiem 18 punktus guva Džeimss Vebs, ar 17 punktiem piebalsoja Hasjels Rivero un 15 punktus guva Šenons Evanss.

Tikmēr "Baskonia" savu tribīņu priekšā ar rezultātu 92:69 (25:27, 13:17, 22:14, 32:11) pārspēja Stambulas "Fenerbahce".

Kurucs 11 minūšu un 16 sekunžu laikā izpildīja divus neprecīzus tālmetienus, izcīnīja vienu bumbu zem groza, pieļāva vienu kļūdu un trīsreiz pārkāpa noteikumus.

Vitorijas klubā ar 35 punktiem izcēlās Vaņa Marinkovičs, bet "double-double" iekrāja Roks Ģiedraitis, kurš guva 12 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, kamēr 12 bumbas zem groziem bija Metjū Kostello.

Pretiniekiem 18 punktus guva Džonatans Motlijs un 16 punktus pievienoja Kārsens Edvardss.

Nākamnedēļ priekšpēdējā kārtā "Žalgiris" mājās tiksies ar Telavivas "Maccabi" un "Baskonia" savā laukumā spēkosies ar Vilērbānas ASVEL, bet nedēļu vēlāk būs viesos mači ar attiecīgi Minhenes "Bayern" un Pirejas "Olympiakos".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!