Foto: DELFI.ee

Savā 45. dzimšanas dienā atvadu spēli ceturtdien, 26. septembrī, Tallinā sarīkoja Igaunijas basketbola leģenda Martins Mīrseps, bet kopā ar viņu vienā komandā laukumā izgāja arī Roberts Štelmahers un Kaspars Kambala.

Šajā mačā Mīrsepa zvaigžņu komanda ar 106:77 pieveica Tallinas "Kalev" izlasi, bet vakara "vaininieks" guva 11 punktus. Kopā ar Mīrsepu, Štelmaheru un Kambalu komandā bija vēl vairāki labi pazīstami basketbolisti – Igors Kudeļins, Aivars Kūsmā, Tīts Soks, Sauļus Štombergs, Aleksejs Savrasenko, Hanno Motola.

Mīrseps ir vienīgais igaunis, kurš spēlējis Nacionālajā basketbola asociācijā. 1996. gadā viņu ar 25. numuru NBA draftā izvēlējās Jūtas "Jazz", kurā gan tā arī neuzspēlēja. Uzreiz pēc drafta viņu aizmainīja uz Dalasas "Mavericks". NBA aizvadītajās divās sezonās "Mavericks" un Maiami "Heat" rindās viņš aizvadīja 83 spēles.

Pēc atgriešanās Eiropā Mīrseps ļoti labi iejutās Grieķijā, spēlējot "Aris" un AEK komandās, bet tad vairākus gadus aizvadīja Krievijā – Kazaņas "Unics", Permas "Ural Great", Maskavas "Dinamo" un arī Maskavas CSKA. 2006. gadā viņš spēlēja Tartu "Rock" rindās, bet 2007. gadā pārcēlās uz Austrāliju. Tur Mīrseps guva smagu traumu, atgriezās Igaunijā un noslēdza līgumu ar "Kalev/Cramo", kura rindās gada laikā tā arī neaizvadīja nevienu spēli. 2010. gada martā Mīrseps atgriezās laukumā Rakveres "Tarvas" rindās, izcīnīja Igaunijas čempionāta sudraba medaļas un noslēdza aktīvo spēlēšanu. Gandrīz septiņus gadus viņš pēc tam bija "Kalev/Cramo" galvenā trenera asistents, pagājušā gadā uzņēmās Tallinas "Kalev/TLU" trenera palīga pienākumus, bet šogad kļuva par "mazā" "Kalev" galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!