Foto: basket.lv

Latvijas labākais dāmu basketbola klubs "TTT Rīga" svētdien ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, finālā ar 82:61 (18:15, 23:14, 24:18, 17:14) droši uzveicot Somijas čempionvienību Lāpenrantas "Catz".

"TTT Rīga" sacensību finālā spēlēja piekto gadu pēc kārtas, bet turnīra pirmajā sezonā 2013.gadā piekāpās "Cēsu" komandai.

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" rindās ar 21 punktu un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Aiša Sazerlenda, bet ar 14 punktiem atzīmējās pieredzējušā Gunta Baško-Melnbāde, kamēr pa 12 punktiem bija Sidnijai Kārterei un Ievai Krastiņai.

Tieši Baško-Melnbārde tika nosaukta par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Jau ziņots, ka Rīgā notikušā finālturnīra spēlē par trešo vietu svētdien Latvijas otrs spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "Vega 1/Liepāja" ar 67:58 (20:13, 21:14, 12:19, 14:12) pārspēja Igaunijas spēcīgāko komandu "Media"/"Rapla" un pie bronzas godalgām tika otro gadu pēc kārtas.

Uzvarētājām ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Zane Jākobsone-Pelse, kura vien nesen atsākusi karjeru pēc ģimenes pieauguma, kamēr ar 14 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās viņas māsa Ilze Jākobsone, bet 12 punktus sameta Ieva Vītola, savācot arī deviņas atlēkušās bumbas.

Sestdien aizvadītajās pusfināla spēlēs "TTT Rīga" ar 103:39 sagrāva "Media/Rapla" basketbolistes, bet "Catz" ar 76:52 pārspēja "Vega 1"/"Liepāja" komandu.

"TTT Rīga" un "Catz" finālā tikās jau pērn, kad ar 68:43 uzvarēja rīdzinieces, bet trešo vietu pērn ieguva "Vega 1"/"Liepāja", kas ar 78:71 uzvarēja Tallinas 1182 komandu, kuras mantiniece ir tieši "Media/Rapla" vienība.

"TTT Rīga" ir trīskārtēja šo sacensību uzvarētāja, bet pirmajā apvienotajā čempionātā 2013.gadā triumfēja "Cēsis".

Šosezon pamatturnīrā pirmās bija "TTT Rīga" basketbolistes, kuras kopumā 21 mačā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, bet pret finālčetrinieka dalībniecēm Latvijas un šī turnīra čempioņu attiecība ir 9-1. Vienīgais zaudējums marta sākumā tika piedzīvots pret "Catz" komandu.

Lāpenrantas komanda regulārajā turnīrā bija otrajā vietā, kamēr "Vega 1/Liepāja" bija trešā. Savukārt "Media/Rapla" iespēju spēlēt finālturnīrā ieguva pēc pārspēlēm, divu spēļu summā pārspējot Latvijas komandu RSU. Apvienotā čempionāta otro posmu Igaunijas vienība aizvadīja vājāko komandu grupā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinājās jau piekto reizi, bet turpinājumā labākās valsts komandas sadalīs Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) godalgas.

Vēstīts, ka pirms nedēļas "TTT Rīga" piedzīvoja zaudējumu Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas finālmačā, neaizstāvot pērn izcīnīto titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!