Foto: F64

"VEF Rīga" sestdien Rīgā pieveica "Ogres" komandu "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā, saglabājot otro vietu turnīra tabulā.

"VEF Rīga" pārspēja "Ogri" ar 96:84 (18:23, 30:22, 26:18, 22:21).

Pirmajā puslaikā spēle noritēja ar mainīgām sekmēm, taču pēc 41:40 "Ogres" labā, ko panāca Kristaps Dārgais ar bumbas triecienu grozā no augšas, viesi vadībā vairs netika.

Uzvarētāju labā Reišons Hemondss guva 21 punktu un sakrāja astoņas zem groziem izcīnītas bumbas, bet Devondriks Volkers - 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas. 14 punkti tika Džeilenam Railijam, 11 - Kristeram Zorikam.

"Ogres" labā 21 punktu guva Rinalds Sirsniņš, 20 - Rihards Zēbergs, 17 - Pauļus Poška un desmit punktus, kā arī sešas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Dārgais.

Rīdzinieki bija uzvarējuši trīs iepriekšējās LIBL spēlēs, kā arī ļoti svarīgā FIBA Čempionu līgas mačā ar Atēnu AEK. LIBL spēlēs katru maču viens no pieciem leģionāriem jāatstāj malā. Līdz šim rezultatīvākais bija bijis snaiperis Džeilens Railijs (vidēji spēlē 18,2 punkti), kurš pirms nedēļas Liepājā atkārtoja līgas rekordu, trāpot deviņus tālmetienus. Kristeram Zorikam vidēji mačā bija 12,7 punkti un 6,3 rezultatīvās piespēles.

"Ogre" jaunā galvenā trenera Ulda Švēdes vadībā bija uzvarējusi divās spēlēs, taču sestdien pretiniekos bija stiprāka vienība nekā Tartu komanda (81:75) vai "Latvijas Universitāte" (82:63). Vidēji spēlē vairāk pa desmit punktiem bija guvuši Breilons Reisons (14,2) un Jānis Antrops (10,4).

Otrā sestdienas mačā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesos ar 71:94 (18:18, 19:23, 17:28, 17:25) piekāpās "Parnu Sadam".

Valmierieši izvirzījās vadībā pirmās ceturtdaļas beigās un otrās sākumā, taču pēdējo reizi bija vadībā 24.minūtē - 28:26.

Valmieras kluba rindās pa desmit punktiem guva Ričards Greitāns un Klāvs Dubults, kurš pievienoja arī astoņas atlēkušās bumbas, kā arī spēli priekšlaicīgi beidza piecu piezīmju dēļ.

Komandas jaunpienācējs Derioss Klārks 18,5 minūtēs guva deviņus punktus un sakrāja pa divām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm.

Mājinieku rindās Andris Misters guva septiņus punktus, bet rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Robert Valge.

Valmierieši uzvaras garšu pirms sestdienas mača bija izjutuši tikai vienā no sešām spēlēm, kas deva 11.vietu, bet pērnavieši ar diviem panākumiem trīs dueļos bija piektie.

Valmieras basketbolisti pirms nedēļas tikai pašā spēles galotnē zaudēja līderei "Ventspils" (70:80). Rezultatīvākie līdz šim bija bijuši Jānis Kaufmanis (14,3), Klāvs Dubults (11,2) un Ervīns Jonāts (10).

Pērnavas komanda bija aizvadījusi tikai trīs spēles. Uzvaras izcīnītas pār Liepājas komandu (79:68) un "VEF Rīga" (95:92), toties savā laukumā zaudēts debitantiem Hābnēmes "Viimsi" (74:82). Viens no pretinieku līderiem ir latviešu aizsargs Andris Misters, kurš vidēji mačā līdz šim bija guvis 10,3 punktus.

Vadībā ar sešām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils". Otrā ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās ir "VEF Rīga", bet Valmieras komanda ar bilanci 1-6 ieņem 12.vietu 14 komandu konkurencē.

LIBL pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev", "TalTech" un Hābnēmes "Viimsi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!