Foto: DELFI

Latvijas komanda "Barons kvartāls" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē trešdien ar rezultātu 75:68 (26:11, 12:15, 20:18, 17:24) izbraukumā pieveica Lietuvas komandu "Sakalai" no Viļņas, sperot platu soli pretim iekļūšanai sacensību otrajā posmā.

Pēc pirmās ceturtdaļas viesi spēja izvirzīties vadībā ar 15 punktu pārsvaru un vadību mačā vairs tā arī neatdeva.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Māris Gulbis, bet ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Andrejs Šeļakovs.


Tā kā "Barons kvartāls" uzvarēja "Sakalai" arī pirmajā savstarpējās tikšanās reizē, tā nodrošināja priekšrocības, ja pamatturnīra noslēgumā abām komandām būs vienāds uzvaru skaits.

Tagad "Barons kvartāls" un "Sakalai" basketbolistiem C grupas kopvērtējumā ir pa četrām uzvarām deviņās spēlēs, kas dod attiecīgi trešo un ceturto vietu, bet tām ar trim panākumiem deviņos mačos seko vēl viens Lietuvas klubs Ķēdaiņu "Ņevežis".

Pēdējā pamatturnīra mačā "Barons kvartāls" sestdien uzņems Igaunijas komandu Tallinas "Kalev", kas ir grupas pastarīši. Uzvaras gadījumā Latvijas komanda garantēs vietu nākamajā posmā.

Kā ziņots, C grupas līderpozīcijā ar deviņām uzvarām tikpat spēlēs ir Lietuvas komanda "Prienai".

BBL turnīrā Latviju šosezon pārstāv arī "Ventspils", "Jelgava", "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera". No šīm komandām otrajā posmā nespēlēs vien "Liepāja"/"Triobet", bet pārējās vienības vietu tur jau garantējušas.

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, būs izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!