Foto: FIBA
Francijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Rīgā notiekošajā Eiropas čempionāta jeb sieviešu "Eurobasket" B apakšgrupas mačā ar rezultātu 74:61 (19:20, 9:15, 22:15, 24:11) pārspēja Čehijas valstsvienību.

Francijas izlases labā ar 18 punktiem izcēlās Olīvija Epupā, 13 punktus pievienoja Briā Hārtlija, savukārt Endenē Mijēma sameta 11 punktus. Čehijas izlasi no zaudējuma neglāba Romānas Hejdovas 19 gūtie punkti, bet Katerina Elhotova izcēlās ar 15 punktiem.

Maču veiksmīgāk iesāka Čehijas basketbolistes, kuras izvirzījās vadībā ar 17:9, taču līdz ceturtdaļas beigām francūzietes deficītu sadeldēja līdz vienam punktam. Čehietes otrajā ceturtdaļā pēc vēl viena izrāviena izvirzījās vadībā ar 35:25, taču ceturtdaļa noslēdzas ar Francijas spēlētājas Valerjanes Ajajī tālmetienu. Otrajā puslaikā Francijas izlase lēnām deldēja pretinieču pārsvaru, līdz ceturtās ceturtdaļas sākumā izvirzījās vadībā ar 53:52. Turpinājumā francūzietes pieaudzēja savu rezultāta pārsvaru, līdz bija vadībā ar +13.

Jau vēstīts, ka B grupas pirmajā mačā Zviedrija ar rezultātu 67:51 pieveica Melnkalni.

Eiropas čempionāta pirmā diena turpināsies pulksten 18:30, kad Latvijas izlase A grupas cīņā tiksies ar Lielbritāniju. Pirmā spēļu diena noslēgsies ar Ukrainas un Spānijas dueli.

Kā zināms, Latvija šo Eiropas čempionātu rīko kopā ar Serbiju, un Nišā sacentīsies C grupas pārstāves Ungārija, Turcija, Itālija, Slovēnija, bet Zreņaninā tiks aizvadītas D jeb "nāves grupas" spēles, kurās par vietu zem saules būs jācīnās Baltkrievijas, Krievijas, Beļģijas un Serbijas izlasēm.

Katras grupas uzvarētāja nopelnīs ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Savukārt otro un trešo vietu ieguvējas izspēlēs ceturtdaļfināla kvalifikācijas spēlēs. Rīga pirmdien uzņems otrās labākās A grupas vienības tikšanos pret B grupas trešo vietu, kā arī A grupas trešās vietas ieguvējas spēli pret B grupas otro vietu. Otrdien pēc šāda paša principa tiks aizvadītas B un C grupas spēles, čempionātam no tā brīža noritot vien Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!