Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis otrdien guva 17 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā, taču neglāba Turcijas komandu "Gaziantep" no zaudējuma.

"Gaziantep" B apakšgrupas cīņā savā laukumā ar rezultātu 68:73 (20:19, 17:19, 15:15, 16:20) piekāpās Francijas čempionei Šalonas pie Sonas "Elan".

Freimanis šajā spēlē laukumā bija 36 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā realizēja septiņus no 11 divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu, bet aizmeta garām vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš šajā spēlē izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles, pieļāva trīs kļūdas, tika pie trim piezīmēm un maču noslēdza ar 20 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Mājiniekiem 18 punktus iemeta slovēnis Jure Balažičs, bet pretiniekiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija amerikānis Džeimss Ferrs.

Savukārt PAOK labā 15 punktus iemeta Vangelis Margaritis.

FIBA Čempionu līgas B apakšgrupā pa piecām uzvarām sešās spēlēs ir Vācijas klubam Ludvigsburgas "MHP Riesen", spāņu Tenerifes "Iberostar" un lietuviešu Klaipēdas "Neptūnas". Pirmajam trijniekam ar trim uzvarām septiņās cīņās seko Francijas komanda Šalonas pie Sonas "Elan" un "Ventspils". Savukārt divas uzvaras ir "Gaziantep" un PAOK vienībām, kamēr Kapo d'Orlando "SikeliArchivi" komandai ir viens panākums.

Turnīrā 32 komandas sadalītas četrās apakšgrupās, apakšgrupu sacensībās izspēlējot 14 kārtas ilgu divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!