Foto: DELFI
Latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis ceturtdien guva 17 punktus Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev/Cramo", ko pārstāv arī Armands Šķēle, viesos ar rezultātu 87:81 (24:18, 22:17, 14:27, 27:19) pārspēt Tamperes "Pyrinto" no Somijas.

Beidzoties pirmajam puslaikam "Kalev/Cramo" atradās 11 punktu vadībā ar rezultātu 46:35, taču trešajā ceturtdaļā viesi piecu ar pusi minūšu laikā atspēlējās, panākot vairs tikai viena punkta deficītu (49:50). Savukārt otrā puslaika pirmo pusi mājinieki jau noslēdza sev par labu - 62:60.

Izšķirošajā ceturtdaļā komandas spēlēja līdzvērtīgi un vēl 50 sekundes pirms pamatlaika beigām "Pyrinto" bija vadībā ar 81:79, tomēr atlikušajā laikā viesi pamanījās gūt astoņus bezatbildes punktus, svinot uzvaru ar 87:71.

Uzvarētājiem pa 17 punktiem guva Freimanis un amerikānis Eidžejs Singlers, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem.

Freimanis 22 nospēlētajās minūtēs realizēja septiņus no izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Latvieša kontā arī sešas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un pieci noteikumu pārkāpumi, kas deva 22 efektivitātes punktus.

Tikmēr Šķēle šoreiz palika uz rezervistu soliņa.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām tikpat cīņās ir "Kalev/Cramo", turklāt bez zaudējumiem trīs aizvadītajos mačos cīnās arī Lietuvas komanda Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

No Latvijas vienībām šajā grupā "Barons kvartāls" ar vienu uzvaru trijās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" zaudējusi visos četros mačos, atrodoties noslēdzošajā, sestajā, pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!