Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis sestdien guva astoņus punktus Turcijas augstākās līgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Ušakas "Muratbey" savā laukumā ar 79:86 (16:19, 13:25, 22:18, 28:24) piekāpās "Yesilgiresun" vienībai.

Freimanis piecu piezīmju dēļ šo maču noslēdza priekšlaicīgi, bet kopumā viņš laukumā pavadīja 25 minūtes un 53 sekundes. Pa to laiku latvietis realizēja trīs no sešiem divpunktniekiem un abus "sodiņus", kamēr neviens no viņa trim tālmetieniem mērķi nesasniedza.

Latvijas basketbolists šajā duelī atzīmējās arī ar četrām atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

"Muratbey" sastāvā 20 punktus iemeta Berkajs Džandans, kamēr pretiniekiem ar to pašu izcēlās Malkolms Armestads, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Vietējā čempionātā "Muratbey" cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Pēcāk sestdien maču Turcijas čempionāta ietvaros aizvadīs arī latvieša Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu. Šī vienība izbraukumā spēkosies ar citu Stambulas vienību "Bešiktaš Sompo Japan".

Ar piecām uzvarām piecās spēlēs Turcijas čempionāta līderes ir Stambulas "Anadolu Efes" un Bandirmas "Banvit", kamēr "Dariššafaka Doguš" ar trim panākumiem ir septītā. Tikmēr "Muratbey" sešos mačos izcīnījusi divas uzvaras, kas tai dod desmito vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!