Latviešu basketbolists Rolands Freimanis ceturtdien guva trīs punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Ušakas "Muratbey" iekļuva pamatturnīrā, kur spēkosies arī ar Latvijas vienību "Ventspili".

Atbildes spēlē "Muratbey" viesos ar rezultātu 85:66 (16:16, 16:22, 24:14, 29:14) pārspēja Klužas-Napokas komandu U-BT no Rumānijas, divu spēļu summā uzvarot ar rezultātu 178:156.

Freimanis šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat viņa kontā viena atlēkusī bumba, viena kļūda un četras piezīmes, kas deva efektivitātes rādītāja divus punktus.

Pēc pirmā puslaika latvieša pārstāvētais klubs atradās iedzinējos ar sešiem punktiem (32:38), taču trešajā ceturtdaļā viesi pārņēma iniciatīvu, pirms mača ceturtā nogriežņa atrodoties vadībā ar rezultātu 56:52. Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē "Muratbey" basketbolisti pretiniekiem sarīkoja aukstu dušu, veicot izrāvienu ar 15:0, kas ļāva panākt 19 punktu pārsvaru. Mājinieki tā arī nespēja atspēlēties, un "Muratbey" svinēja uzvaru ar rezultātu 85:66

"Muratbey" komanda turnīrā iesaistījās no kvalifikācijas otrās kārtas, bet rumāņi pirmajā kārtā divreiz uzvarēja Kipras vienību Larnakas "Petrolina AEK".

Pamatturnīrā "Muratbey" spēlēs C apakšgrupā, kurā jau gaida Latvijas trešais spēcīgākais klubs "Ventspils", Grieķijas komanda Saloniku PAOK, kuru pārstāv Kurzemes kluba bijušais basketbolists Žanis Peiners, Vilērbānas "Asvel" no Francijas, Oldenburgas "Ewe Baskets" no Vācijas, netālās Klaipēdas "Neptūnas" no Lietuvas, Polijas vienība Radomas "Rosa", kā arī kvalifikāciju jau iepriekš pārvarējusī Itālijas vienība Varēzes "Openjobmetis".

LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nespēja pārvarēt Dāvja Lejasmeiera pārstāvētā Zviedrijas čempionvienība Sēderteljes "Kings", kā arī latviešu izcelsmes amerikāņu basketbolista Endrū Šmita pārstāvētā Nīderlandes čempionvienība Groningenas "Donar". Šīs abas komandas sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā.

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!