Foto: FIBA

Rolands Freimanis trešdien Krievijā guva 12 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtajā spēlē, "Ņižņij Novgorod" svinot pirmo uzvaru sezonā šajā turnīrā.

Ņižņijnovgorodas basketbolisti divu grupas atpalicēju cīņā mājās ar 74:62 (21:20, 19:11, 13:17, 21:14) pārspēja "Lavrio" vienību no Grieķijas.

Freimanis spēlēja 29 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trijiem divpunktu metieniem un divus no pieciem "trejačiem", kā arī abus soda metienus spēles pēdējā pusminūtē. Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, vienreiz kļūdījās, divreiz bloķēja pretinieku metienus, kā arī iekrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu 19.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 15 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Ivans Strebkovs, bet zaudētāju rindās ar 23 punktiem izcēlās Džerijs Smits.

C grupā pēc četrām spēļu kārtām trīs uzvaras ir Malagas "Unicaja", pa divām - "Lavrio" un Dižonas JDA, bet "Ņižņij Novgorod" ir viens panākums.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!