Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Rolands Freimanis sestdien Vienotās līgas spēlē guva divus punktus, un viņa pārstāvētā "Ņižņij Novgorod" svinēja uzvaru savā laukumā.

Mājas spēlē "Ņižņij Novgorod" ar 72:65 (25:23, 11:18, 14:8, 22:16) pārspēja līgas pastarīti Minskas "Cmoki".

Freimanis laukumā pavadītajās septiņās minūtēs un 13 sekundēs realizēja vienīgo divpunktu metienu, bet grozam garām lidoja vienīgais tālmetiens. Viņš arī divreiz pārķēra bumbu, nopelnīja vienu personisko piezīmi un spēli beidza ar efektivitātes koeficientu trīs.

Uzvarētāju rindās komandas Antons Astapkovičs guva 20 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja un sešreiz kļūdījās.

Minskas komandā Džeisons Klārks guva 15 punktus, bet Endželo Vorners 14 punktiem pievienoja sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Turnīra tabulā "Ņižņij Novgorod" ar četrām uzvarām sešās spēlēs atrodas piektajā vietā, bet "Cmoki" ar vienu panākumu septiņās spēlēs ieņem pēdējo vietu.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021.gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Kopš 2011./2012.gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!