Foto: F64
Zaudējumu VTB Vienotās līgas trešajā ceturtdaļfināla sērijas mačā piedzīvoja latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" vienība, kas savā laukumā ar 75:86 (20:27, 23:17, 16:14, 16:28) piekāpās Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandai.

Līdz ar to, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 triumfēja Krasnodaras basketbolisti.

Pirmo cīņas ceturtdaļu rezultatīvāk iesāka viesi, kuri pēc viena aizvadīta ceturkšņa bija vadībā ar septiņu punktu pārsvaru (27:20). Tomēr četras minūtes pirms pirmā puslaika beigām "Unics" spēja panākt neizšķirtu 36:36. Turpmākajā otrās ceturtdaļas gaitā viesi panāca sešu punktu pārsvaru (44:38), bet mājinieki atspēlējās un puslaika pārtraukumā ejot "Lokomotiv-Kubaņ" komandai vien punkta handikaps (44:43).

Lai gan trešās trešdaļas astotajā minūtē mājinieki panāca sešu punktu pārsvaru (59:53), tomēr Krasnodaras basketbolisti atspēlējās un pirms ceturtā ceturkšņa panāca punkta atstatumu (58:59). Kad četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 72:72, viesi sāka ofensīvu un guva 14 punktus, uz ko "Unics" spēja atbildēt vien ar trim. Uzvaru spēlē ar 86:75 svinēja "Lokomotiv-Kubaņ" komanda, kas nodrošināja vietu VTB Vienotās līgas pusfinālā.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja divas minūtes un 54 sekundes, metienus pa grozu neizdarīdams un nopelnīdams vienu personisko piezīmi.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā ar 25 punktiem bija Malkolms Delanijs, bet "Unics" rindās izcēlās Džeimss Vaits, kuram 20 punkti gūti.

Kā zināms, VTB Vienotās līgas pusfinālu kā pirmie ceturtdien sasniedza Maskavas CSKA basketbolisti, kuri viesos ar rezultātu 111:75 pārspēja Kazahstānas spēcīgāko vienību "Astana", ko vada Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" bijušais galvenais treneris Ramūns Butauts.

Sērijā līdz trim uzvarām ar 3-0 triumfēja Maskavas vienība.

Izslēgšanas spēļu pusfinālā CSKA tiksies ar Sanktpēterburgas "Zeņit" un "Ņižņij Novgorod" pāra uzvarētāju. Latviešu basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā "Ņizņij Novgorod" vienība, kuru trenē Latvijas speciālisti Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, sērijā līdz trim uzvarām atrodas vadībā ar 2-1 un ceturto komandu tikšanos aizvadīs piektdien.

Savukārt Latvijā labi zināmā Lietuvas speciālista Rima Kurtinaiša trenētā Maskavas apgabala "Himki" atrodas vadībā ar 2-0 pret Saratovas "Avtodor". Tieši šī pāra uzvarētājs tiksies ar "Lokomotiv - Kubaņ" vienību.

Kā zināms, Vienotajā līgā Latvijas vicečempione "VEF Rīga" tika pie 12 uzvarām 30 spēlēs un sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalījās 16 komandas, kur katra aizvadīja divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Šajā sezonā VTB līgas regulārajā čempionātā startēja desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!