Foto: F64
Uzticības kredīts latviešu basketbolistam Rolandam Freimanim Krievijas komandā Kazaņas "Unics" ir mazāks nekā citiem spēlētājiem, tomēr uzbrucējs atzīst, ka, neskatoties uz blakusapstākļiem, no pārejas ir ieguvējs.

Freimanis šo sezonu iesāka bez kluba, bet oktobrī papildināja Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo" sastāvu, tobrīd noslēdzot līgumu uz trim mēnešiem. Pēcāk basketbolists gan pauda vēlēšanos vienībā uzkavēties līdz sezonas beigām, tomēr janvāra beigās pārgāja uz vienu no spēcīgākajām Krievijas vienībām "Unics".

Latvijas uzbrucējs, pārstāvot Igaunijas komandu, novembrī tika nosaukts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) vērtīgāko spēlētāju, turklāt decembrī kļuva par kārtas vērtīgāko arī VTB Vienotās līgas sacensībās. Savukārt balsojumā par šī turnīra decembra vērtīgākā spēlētāja titulu viņš palika otrajā vietā.

Pagājušajā nedēļas nogalē "Unics" Vienotās līgas ietvaros izbraukumā sacentās ar Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga", izšķirošo izrāvienu veicot noslēdzošajā ceturtdaļā un gūstot panākumu ar 82:75.

"Spēles sākumā VEF labi spēlēja, bet mēs slikti. Tomēr pēc tam ar pieredzi un pārliecību uzvarējām, labi, ka arī pats pēdējās minūtēs devu kādu ieguldījumu,"maču atcerējās Freimanis. "Kopumā maču pats iesāku slikti, man iznākt laukumā ir tikai viena iespēja - ja tajā sevi neparādu, pēc tam vairs nespēlēju, jo uzticības kredīts ir mazāks nekā citiem. Tāpēc man jābūt gatavam jau no pirmās minūtes, jo klubs ir ar 12 līdzīgiem spēlētājiem."

Mačā ar "VEF Rīga" Freimanis aptuveni sešas minūtes nospēlēja pirmās ceturtdaļas beigās un otrās ceturtdaļas ievadā, bet pēc tam laukumā atgriezās ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad rezultāts bija neizšķirts 65:65, palīdzot viesiem salauzt cīņas gaitu.

Kopā Freimanis šajā mačā nospēlēja 12 minūtes, izceļoties ar diviem gūtajiem punktiem.

"Pirmās spēles "Unics" rindās aizvadīju neveiksmīgi, tomēr ir grūti uzreiz ielēkt jaunā vietā, jaunā komandā, turklāt vienība nav arī no vājākajām," pauda latviešu spēlētājs. "Man treniņos jāstrādā un jāpierāda sevi. Redzēsim, kā būs tālāk, tomēr jebkurā gadījumā ar spēlēšanu šeit esmu ieguvējs. Uz "Kalev"/"Cramo" gāju tikai ar domu, lai tas būtu kā pakāpiens augstākam klubam. Nāca šis piedāvājums, un tam nevarēju atteikt."

Kā vēstīts, "Unics" galvenais treneris Jevgēņijs Pašutins pēc cīņas slavēja latvieti.

"Rolands ir ļoti labs, universāls spēlētājs - var spēlēt gan spēka uzbrucēja, gan centra pozīcijā. Viņš ir ļoti kustīgs, ar labu metienu. Diors Fišers un Freimanis var viens otru gan nomainīt, gan kopā spēlēt, viņš ir intelektuāls spēlētājs," pauda Pašutins. "Viņam vēl viss ir grūti, jo komanda jau bija nokomplektējusies, kad viņš ienāca. Freimanis vēl ir jauns, un mēs viņam uzticamies."

Sezonas sākumā "Unics" uzvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kurā piedalījās arī "VEF Rīga", bet pamatturnīrā desmit spēlēs tika pie piecām uzvarām, tomēr ar to nebija pietiekami nākamā posma sasniegšanai. Tāpēc tālāk "Unics" sacenšas Eiropas kausā, kurā nu sasniegusi astotdaļfinālu.

Tikmēr Vienotajā līgā "Unics" ar 11 panākumiem 18 mačos pašlaik atrodas sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!