Foto: F64

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis trešdien guva 17 punktus Eiropas kausa spēlē, palīdzot Ukrainas komandai Južnijas "Himik", ko trenē Kārlis Muižnieks, ar rezultātu 84:76 (15:26, 23:17, 20:19, 26:14) savā laukumā pieveikt Melnkalnes komandu Podgoricas "Buducnost Voli".

Freimanis laukumā pavadīja 21 minūti un 16 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no deviņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

17 punktus "Himik" labā iemeta arī Mets Geitenss, kura kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas.

Līdz ar to Eiropas kausa grupu turnīra pirmajā aplī "Himik" komanda izcīnījusi četrus panākumus piecos mačos. Tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Krievijas vienībai "Ņižņij Novgorod".

Vēl vienā H apakšgrupas cīņā Turcijas vienība Ankaras "Kolejliler" ar Kristapu Valteru ierindā ar 84:92 (18:16, 18:29, 24:19, 14:28) izbraukumā atzina Ungārijas vienības Sēkešfehērvāras "Alba Fehervar" pārākumu.

Valters nospēlēja 24 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no četriem izpildītajiem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja četras rezultatīvas piespēles, tiekot pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Ar vienu uzvaru piecos mačos "Kolejliler" atkrita uz pēdējo, sesto, vietu grupā.

Citā mačā uzvaru izcīnīja Gundara Vētras trenētā Sanktpēterburgas "Spartak" komanda no Krievijas, kas ar 88:75 (18:13, 26:19, 16:20, 28:23) savā laukumā pieveica Lietuvas vienību Klaipēdas "Neptunas".

"Spartak" labā ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Stīvens Bērts.

Šī bija vien otrā "Spartak" uzvara piecās turnīra spēlēs, kas ļāva izkļūt no pēdējās, sestās, vietas H grupā, apsteidzot tieši "Neptunas".

Savukārt neveiksmi cieta Armanda Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas cīņas gaitā ieguva arī vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, tomēr noslēgumā ar 64:68 (23:15, 22:13, 6:16, 13:24) piekāpās Izraēlas spēcīgākajai komandai Haifas "Maccabi".

Šķēle laukumā šoreiz pavadīja vien 12 minūtes un 27 sekundes, punktus negūstot, jo aizmeta garām trīs divpunktu metienus, vienu tālmetienu un divus soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pieļāva divas kļūdas, kas deva -4 efektivitātes koeficienta punktus.

Kā ziņots, vēl vienā G apakšgrupas mačā Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ar 64:83 (14:22, 11:17, 17:26, 22:18) izbraukumā piekāpās Turcijas klubam Bandirmas "Banvit".

Kopvērtējumā "VEF Rīga" pēc pirmā apļa ar diviem panākumiem piecos mačos ieņem ceturto vietu, bet "Kalev"/"Cramo" joprojām ir bez uzvarām.

Jaunās sezonas Eiropas kausa izcīņas turnīrā līdzšinējo 32 komandu vietā startē 48 vienības. Pirmajā posmā komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa sešām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam. Tajā šiem 24 klubiem pievienosies tās astoņas komandas, kas nespēs kvalificēties ULEB Eirolīgas "Top 16" sacensībām.

Otrajā posmā komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā. Pēc divu apļu turnīra katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

"VEF Rīga" basketbolisti pērnās sezonas Eiropas kausā spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr no vietas ceturtdaļfinālā tos šķīra viena uzvara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!