Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Rolands Freimanis otrdien iemeta četrus punktus, palīdzot Turcijas komandai Ušakas "Muratbey" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas C apakšgrupas pastarīšu cīņā savā laukumā ar 87:64 (14:17, 26:9, 22:18, 25:20) droši uzveikt Varēzes "Openjobmetis" no Itālijas.

Freimanis nospēlēja 26 minūtes un 30 sekundes, realizējot divus no pieciem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, bet vienīgais viņa tālmetiens lidoja grozam garām. Tāpat latvietis savāca septiņas bumbas zem groziem, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles un nopelnīja divas piezīmes, dueli noslēdzot ar 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 28 punktiem bija Marks Stīvens Laionss, bet 22 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja D'Andželo Herisons.

Tagad "Muratbey" atstājusi pagājušās sezonas FIBA Eiropas kausa izcīņas finālisti "Openjobmetis" C apakšgrupas pēdējā pozīcijā.

Nepalīdzot traumētajam latvietim Žanim Peineram, viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Saloniku PAOK viesos ar 62:67 (24:11, 9:16, 18:21, 11:19) piekāpās Oldenburgas "Ewe Baskets" no Vācijas. Ceturtā ceturtdaļa ritēja punkts punktā, bet izšķirošajos brīžos nedaudz labāki bija mājinieki.

Peiners traumu guva iepriekšējā Čempionu līgas mačā pirms nedēļas un nedēļas nogalē izlaida arī nacionālā čempionāta cīņu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 16 punktiem un deviņām bumbām zem groziem bija Braiens Kveils.

Jau vēstīts, ka citā šīs grupas spēlē Latvijas klubs "Ventspils" otrdien ar rezultātu 66:61 (17:14, 16:14, 14:20, 19:13) savā laukumā pieveica Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Daiņa Adomaiša vadīto Klaipēdas "Neptūnas", kas šajā turnīrā cieta pirmo neveiksmi šosezon.

Savukārt vēl vienā duelī Francijas čempione Vilērbānas "Asvel" ar 83:63 (28:21, 19:12, 26:15, 10:15) izbraukumā droši apspēlēja Polijas klubu Radomas "Rosa".

C apakšgrupas kopvērtējumā pēc sešām kārtām līdere ar piecām uzvarām joprojām ir "Neptūnas" komanda, tai ar četriem panākumiem seko "Asvel" un "Ewe Baskets", pa trim uzvarām izcīnījuši "Rosa" un "Ventspils" spēlētāji, pa divām uzvarām guvušas PAOK un "Muratbey" vienības, bet pēdējā vietā ar vienu panākumu ir "Openjobmetis".

Sākotnēji bija plānots, ka FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalīsies 32 vienības, kas sadalītas četrās apakšgrupās, tomēr jau pēc apakšgrupu sacensību izlozes negaidīti turnīram tika pievienota arī piektā apakšgrupa. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificēsies piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!