Latvijas basketbolists Rolands Freimanis vienojies ar Polijas spēcīgākās līgas komandu Sopotas "Trelf", ar ko viņš noslēdzis līgumu līdz 2023./2024. gada sezonas beigām, vēsta klubs.

"Rolands ir pieredzējis spēlēs, un viņa daudzpusība ļaus viņam darboties divās pozīcijās. Viņš ir basketbolists, kurš iepazinis Polijas līgu," stāstīja "Trefl" galvenais treneris Žans Tabaks. "Es novērtēju viņa spēli abās laukuma pusēs. Es arī ceru, ka viņš būs svarīga figūra mūsu ģērbtuvē, jo tādi cilvēki ir vajadzīgi, lai izveidotu īstu komandu.".

Aizvadītajā sezonā Freimanis spēlēja VTB Vienotās Basketbola līgas klubā "Ņižņij Novgorod", taču to pameta pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā. Sezonu latvietis pabeidza Francijas otrās spēcīgākās līgas ("Pro-B") klubā "Elan Chalon".

Freimanis šajā sezonā Vienotajā līgā desmit spēlēs guva vidēji 10,2 punktus un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas. FIBA Čempionu līgā viņam sešos mačos caurmērā 9,7 punkti un 3,8 bumbas zem groziem. Savukārt "Elan Chalon" rindās 14 mačos Freimanis vidēji guva 10,9 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

34 gadus vecais Freimanis, 2020./2021.gada sezonā pārstāvot Zelona Guras "Stelmet Enea" komandu, tika atzīts par labāko sesto spēlētāju Vienotās līgas čempionātā.

Gulbenē dzimušajam Freimanim bijusi bagātīga klubu karjera. Iepriekš viņš ārzemēs pārstāvējis Vloclavekas "Anwil" (Polija), "Ifestos" (Grieķija), "Gaziantep", Ušakas "Muratbey" (abas - Turcija), Tallinas "Kalev"/"Cramo" (Igaunija), Kazaņas "Unics" (Krievija), Južnes "Himik" (Ukraina), Montegranaro "Sutor" (Itālija), Sansevastjanas "Lagun Aro", Seviljas "Cajasol" fārmklubu "Cajasol Cordoba", "Girona" un Veskas "Lobe" (visas - Spānija),.

Savukārt karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", otro no tām pārstāvot arī 2017./2018.gada sezonas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!