Foto: F64

Latvijas basketbola izlases sastāvā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam pret Gruzijas valstsvienību Mārtiņa Laksas vietā divpadsmitniekā iekļauts Rolands Freimanis, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Freimanis, kurš nepiedalījās otrdienas spēlē ar Nīderlandi, sastāvā iekļauts, lai pastiprinātu Latvijas spēli groza apakšā.

"Gruzijas komandai ir labi centra spēlētāji, tāpēc pastiprinājām mūsu "garo galu". Freimanis ne visai veiksmīgi aizvadīja pārbaudes spēles un maču Bosnijā, bet tagad būs iespēja reabilitēties," skaidroja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Manuprāt, Gruzijas komanda ir mūsu grupas favorīte. Gan spēli savā laukumā ar rumāņiem, gan izbraukumā Bosnijā gruzīni sāka ļoti aktīvi, uzreiz iegūstot pārsvaru. Otrajā puslaikā bosniešiem gan izdevās panākt lūzumu, izmantojot zonas aizsardzību. To ņemsim vērā," turpināja speciālists. "Pretinieki ir ļoti pieredzējuši un labi prot izmantot pretinieku kļūdas. Tas nozīmē, ka uzbrukumā mums jāspēlē ļoti uzmanīgi, bet aizsardzībā jāizdara pamatlietas - ātri jāatgriežas savā laukuma pusē un jāatbloķē pretspēlētājus pēc metieniem. Ceru, ka spēsim neatkārtot kļūdas, kādas bija mačā ar Nīderlandi."

Atgādinām, ka kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai. Savukārt otrajā cīņā ar 85:70 tika pieveikta Nīderlande.

Latvijas izlases sastāvs mačam ar Gruziju:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Kaspars Vecvagars, Dairis Bertāns, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Andrejs Šeļakovs, Kaspars Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!