Foto: LETA

Latviešu Rolanda Freimaņa un Artūra Strautiņa pārstāvētās komandas trešdien piedzīvoja smagas sagrāves Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlēs.

Freimanis debitēja Turcijas komandā "Gaziantep", kas ar 73:114 (24:30, 20:28, 15:28, 14:28) viesos piekāpās Klaipēdas "Neptūnas" vienībai no Lietuvas.

Savā debijas mačā Freimanis laukumā bija 22 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā iemeta divus punktus, trāpot vienu no četriem divpunktu raidījumiem, bet garām aizmetot visus trīs tālmetienus. Tāpat Freimaņa rēķinā bija piecas atlēkušās bumbas un divas piezīmes, latvietim dueli noslēdzot ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Freimanis oktobra sākumā pievienojās Latvijas čempionei "VEF Rīga", parakstot "atvērto" līgumu, kas viņam laba piedāvājuma gadījumā jebkurā brīdī ļauj pārtraukt kontraktu. Savukārt vienošanos ar "Gaziantep" spēlētājs panāca vien šīs nedēļas sākumā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Edgars Zeļonis, kurš pavasarī ar "Ventspils" komandu kļuva par Latvijas vicečempionu.

Tikmēr bez panākumiem Čempionu līgā joprojām turpina cīnīties Strautiņa pārstāvētā Itālijas komanda Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", kas trešdien ar 47:88 (12:26, 10:17, 16:23, 9:22) viesos kapitulēja pērnās sezonas turnīra čempionei Tenerifes "Iberostar" no Spānijas.

Strautiņš laukumā bija 12 minūtes un četras sekundes, iemetot trīs punktus. Latvietis realizēja vienu no četriem divpunktu raidījumiem un arī vienu no četriem soda metieniem, bet vienīgais viņa tālmetiens bija neprecīzs. Tāpat latvietis savāca divas atlēkušās bumbas, dueli noslēdzot ar -2 efektivitātes punktiem.

Šeit rezultatīvākais uzvarētājiem bija 13 punktus iemetušais amerikānis Maiks Tobijs.

Šīs četras komandas spēlē B apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā trešdien Latvijas vicečempione "Ventspils" ar rezultātu 61:73 (16:23, 17:17, 17:18, 11:15) savā laukumā piekāpās Vācijas klubam Ludvigsburgas "MHP Riesen", ciešot pirmo zaudējumu savā laukumā šosezon.

Savukārt otrdien jau tika aizvadīts duelis, kurā iepriekšējās sezonas Francijas čempioni Šalonas pie Sonas "Elan" ar 75:61 uzvarēja Saloniku PAOK basketbolistus no Grieķijas.

Pēc četrām kārtām B apakšgrupā pa trim uzvarām ir "MHP Riesen", "Neptūnas" un "Iberostar" komandām.

Pa divām uzvarām četros mačos ir "Gaziantep", "Ventspilij" un "Elan", kamēr septītā ar vienu uzvaru četrās cīņās ir PAOK, bet tikai zaudējumus piedzīvojusi "SikeliArchivi".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!