Foto: F64

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Freimanis nekad nav atteicis spēlēšanai valstsvienībā, uzsver pats spēlētājs.

Kā zināms, Ainara Bagatska trenētā Latvijas izlase jūlija sākumā Belgradā aizvadīs olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, cīnoties par ceļazīmēm uz Olimpiādi.

"Izlasei nekad neesmu teicis "nē". Domāju, ka pauze pēc aizvadītās sezonas klubā vispār nebūs. Būs interesanti kā varēsim saspēlēties, jo daudziem vēl jūnijā ritēs sezona. Redzēsim, kā varēsim savienot to visu, tas būs jauns pārbaudījums, bet nevajadzētu būt problēmām," žurnālistiem teica Freimanis, kurš pārstāv Igaunijas komandu Tallinas "Kalev".

Piektdien "Kalev" VTB Vienotās līgas mačā ar 84:75 viesos pārspēja Latvijas čempioni "VEF Rīga".

"Tā bija viena no mūsu labākajām spēlēm šosezon. Kontrolējām spēles ritmu, veicām daudz rezultatīvas piespēles. Tā bija komandas uzvara, no šīs spēles jāpaņem viss labākais. Uz katru "VEF Rīga" izrāvienu mums bija atbilde. Nebija šaubu, ka uzvarēsim šo spēli," teica Freimanis.

Freimanis iepriekšējo sezonu iesāk "Kalev" rindās, bet pēc tam pārgāja uz citu Vienotās līgas komandas Kazaņas 'Unics". Tomēr neilgi pirms Eiropas čempionāta viņš atgriezās Tallinas vienībā.

"Sezonas sākums bija drausmīgs, jo pēc Eiropas čempionāta bija emocionāls tukšums. Vispār nekas nesanāca, bet lēnām viss atgriezās, tagad tikai jāspēlē arvien labāk," atzīmēja uzbrucējs.

"Sezonas sākumā bija varianti pāriet uz citiem klubiem, bet tagad gribu pabeigt sezonu "Kalev" rindās, uzvarēt titulus, kas man jau pagājušajā sezonā neizdevās, kad aizskrēju prom. Ir jāiet soli pa solim," uzsvēra Freimanis.

Vienotās līgas kopvērtējumā "Kalev" ar sešām uzvarām 19 mačos ieņem 12. pozīciju, bet "VEF Rīga" ar pieciem panākumiem 20 dueļos ieņem 15. vietu 16 komandu konkurencē.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!