Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolisti Rolands Freimanis un Jānis Bērziņš trešdien Polijas čempionāta fināla pirmajā spēlē katrs guva pa desmit punktiem un palīdzēja Zelona Guras "Stelmet Enea" izcīnīt uzvaru.

"Stelmet Enea" mājinieces statusā Ostruvā Velkopolskā ar 88:75 (23:19, 21:16, 11:24, 30:20) uzvarēja vietējo "Stal" vienību un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Freimanis laukumā pavadīja 33 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem. Basketbolists iemeta divus no četriem divpunktu un divus no sešiem trīs punktu metieniem, bet nerealizēja vienīgo soda metienu. Viņš arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja, divas reizes pārtvēra bumbu un bloķēja metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes un iekrāja 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Bērziņš nospēlēja 21 minūti un 32 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja abus divpunktu un vienu no četriem trīs punktu metieniem, kā arī realizēja trīs no pieciem "sodiņiem". Tāpat basketbolists divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, pretiniekus izprovocēja uz sešiem pārkāpumiem un spēli noslēdza ar 11 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Stelmet Enea" komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem un piecām piespēlēm bija Kristofers Ričards, bet "Stal" rindās 14 punkti Josipam Sobinam.

Ceturtdien abas komandas aizvadīs finālsērijas otro maču.

Pagājušajā nedēļā "Stal" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa finālā ar 74:82 zaudēja Nescionas "Ironi" no Izraēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!