Foto: LETA

Daži Latvijas čempiones basketbolā "VEF Rīga" spēlētāji otrdien demonstrēja pārāk neizteiksmīgu sniegumu, pēc zaudējuma secina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra 12.spēlē viesos ar rezultātu 53:91 (15:17, 9:22, 11:28, 18:24) piekāpās Vācijas klubam Bambergas "Brose".

"Bambergas komanda ir fiziski ļoti spēcīga ar garu rezervistu soliņu. Tā spēlē agresīvi un labi aizsargājas, kā arī labi spēlē viens pret viens. Lielāks pārsteigums bija tas, ka viņi gribēja uzvarēt un cīnīties vēl vairāk. Viņi domāja ātrāk un vairāk pievērsa uzmanību spēles niansēm. Daži basketbolisti šodien apkaunoja mūsu organizāciju. Domāju, ka tāpēc veiksim kādas izmaiņas," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gailītis.

Tāpat sašutis par komandas blāvo sniegumu bija Lesters Medfords.

"Cepuri nost pretiniekiem. Ir grūti uzvarēt komandu, kurā katrs spēlētājs var gūt vismaz 8-10 punktus. Spēlējām bez jebkādas pārliecības un nedemonstrējām savu spēli," pauda Medfords.

"VEF Rīga" FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 11 cīņās cieta neveiksmes. Ar bilanci 1-11 rīdzinieki savā apakšgrupā ir pēdējie.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!