Foto: F64

Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis savas karjeras laikā ne reizi vien izcēlies ar tiešumu, un šoreiz pēc zaudējuma FIBA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā spēlē veltīja kritiku valsts žurnālistiem, kas "nostāda publiku pret sportu".

"VEF Rīga" šosezon neveiksmīgi spēlēja FIBA Čempionu līgā, nepārvarot grupu turnīru. Latvijas čempioni vēl pirms pēdējās spēles bija zaudējuši cerības piedalīties izslēgšanas spēlēs, bet otrdienas vakarā "Arēnā Rīga" "vefiņš" ar 80:82 zaudēja Manrezas "Baxi", tādējādi ar neveiksmi noslēdzot starptautisko sezonu.

Latvijas klubs spēli aizvadīja praktiski septiņu basketbolistu sastāvā, jo komandu skārušas traumas un veselības likstas. Ierindā nebija arī viens no leģionāriem Džamars Ābramss, par kura nākotni komandā Gailītis nevēlējās izteikties.

Pēc žurnālistu jautājuma par sezonas izvērtēšanu Gailītis uzsāka monologu, kurā kritiku veltīja Latvijas masu medijiem.

"Tas ir jūsu darbs – vērtēt, rakstīt. Vakar atnāca no Latvijas Televīzijas, no Latvijas medijiem un paprasīja trīs jautājumus, un man likās, ka klubs jāslēdz ciet, viss ir slikti, mēs neko nemākam. Tad mums jāsavāc nākamajā vakarā zāle pēc šādas intervijas. Un tas ir Latvijas medijs, kas grib atbalstīt Latvijas sportu," sašutumu pauda Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!