Foto: F64

Latvijas vicečempionei basketbolā "VEF Rīga" vajadzētu demonstrēt stabilāku spēli, taču komandas spēlētāji tik un tā cenšas un intensīvi strādā, pēc uzvaras VTB Vienotās līgas mačā teica rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" svētdien Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 84:81 (20:22, 21:21, 21:21, 22:17) pārspēja Krasnojarskas "Jeņisej" komandu.

"VEF Rīga" ceturtās ceturtdaļas sākumā nonāca iedzinējos ar deviņiem punktiem, taču turpmākajā ceturkšņa gaitā atspēlējās un panāca vadību, ko nosargāja līdz pat finālsvilpei.

"Pirmajā puslaikā zaudējām desmit bumbas zem groziem un izvēlējāmies sliktus metienus. Trešajā ceturtdaļā bijām nedaudz labāki, bet ceturtajā agresīva aizsardzība deva arī enerģiju uzbrukumā," preses konferencē teica Gailītis. "Šoreiz nevedās spēle nosacītajiem līderiem, bet ļoti labi nospēlēja basketbolisti, kuri parasti ir viņiem nedaudz aiz muguras."

"Kvalitātei ir, kur piesieties. Gribas stabilāku spēli, bet prieks, ka komandai nav vienalga - visi intensīvi strādā un cenšas. Nevaru nevienam pārmest nevēlēšanos, visiem ir motivācija. Visi grib uzvarēt, tikai jāatrod vienots veids kā to izdarīt," uzsvēra Gailītis.

"VEF Rīga" ar sešām uzvarām 11 spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr "Jeņisej" ar pieciem panākumiem 12 mačos ir astotā.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaupienācēju "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits – astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!