Foto: LETA

Vairāki Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" spēlētāji sestdien VTB Vienotās līgas mačā pieļāva kļūdas, kuras viņiem pieļaut nevajadzēja, pēc zaudējuma secināja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau tika ziņots, ka Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" sestdien savā laukumā ar rezultātu 80:90 (18:21, 16:29, 20:16, 26:24) zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

Līdz ar to Rīgas komandai pārtrūka trīs uzvaru sēriju VTB Vienotajā līgā, kā arī astoņu uzvaru sērija visu turnīru ietvaros.

"Otrajā puslaikā spēlējām labāk nekā pirmajā, taču pretiniekiem izdevās realizēt vairākus grūtus metienus un saglabāt savu pārsvaru. Vairāki mūsu spēlētāji nevar pieļaut tādas kļūdas, kādas viņi šodien pieļāva. Mūsu sliktajai spēlei nav attaisnojuma," turnīra rīkotāji citē Gailīti.

Iepriekšējo oficiālo maču "Zeņit" aizvadīja februāra vidū.

"Bija ļoti grūti pēc šāda pārtraukuma. Četri mūsu basketbolisti palīdzēja izlasēm, tāpēc grūti novērtēt viņu gatavību spēlei. Pret "VEF Rīga" vienmēr ir smagas spēles, jo īpaši izbraukumā. Ar labu aizsardzību un tālmetieniem viņi var uzvarēt jebkuru pretinieku. Tomēr šodien izpildījām savu spēles plānu un svinējām uzvaru," stāstīja "Zeņit" galvenais treneris Vasīlijs Karasjovs.

"Zeņit" ar 12 uzvarām 16 mačos ieņem ceturto vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr "VEF Rīga" ar četriem panākumiem 15 spēlēs atrodas 11.pozīcijā starp 13 vienībām, taču tikpat uzvaru ir arī četrām augstāk esošām komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!