Foto: F64

Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā cieta zaudējumu, jo niansēs pārāki bija pretinieki, secināja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" svētdien viesos ar rezultātu 81:89 zaudēja Vienotās līgas vicelīderei Kazaņas "Unics".

"Ļoti patika manas komandas spēle un kā puiši darbojās lielāko daļu no mača. Tomēr galu galā visu izšķīra sīkas nianses, kuros pārāki bija mājinieki," "Unics" preses dienests citē Gailīša teikto.

Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija pieredzējušais centra spēlētājs Kaspars Bērziņš, kurš nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām tika pie piektās piezīmes un maču neturpināja.

"Spēles beigās mums viņa ļoti pietrūka. Pret viņu labi spēlēja "Unics" garie spēlētāji, kuri pareizi izvēlējās pozīcijas. Savukārt Kaspars pāris reizes ieņēma nepareizu pozīciju, kas bija viena no niansēm, par kurām jau teicu," atzīmēja Gailītis.

Tikmēr "Unics" stūrmanis Dimitris Priftis pauda, ka duelis bija smags - kā jau visi Vienotāja līgā.

""VEF Rīga" kā parasti demonstrēja labu basketbolu un realizēja metienus no jebkuras distances. Tāpat viņi savāca ļoti daudz atlēkušās bumbas zem mūsu groza. Visu izšķīra spēles pēdējās piecas minūtes, kurās labi aizsargājāmies. Sešu dienu laikā aizvadījām trīs spēles pret spēcīgiem pretiniekiem, bija grūti. Lielākā problēma šajā mačā bija Kaspars Bērziņš, kurš ļoti daudz sameta punktus un izcīnīja bumbas zem groziem, tomēr beigās tikām ar viņu galā," stāstīja grieķu speciālists.

"VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 20 mačos ieņem septīto vietu Vienotās līgas kopvērtējuma tabulā un turpina cīņu par izslēgšanas turnīru.

Rīgas komanda nākamo maču Vienotajā līgā aizvadīs nākamajā svētdienā, kad viesosies pie Saratovas "Avtodor" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!