Foto: F64

Pēc negaidītā zaudējuma "Ogre/Kumho Tyre" komandai Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" basketbolisti sapratuši, ka nedrīkst šķirot mačus, ceturtdien pēc uzvaras VTB Vienotās līgas spēlē atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Aizvadītā gada pirmspēdējā dienā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā "VEF Rīga" ar 72:80 zaudēja "Ogre"/"Kumho Tyre" komandai, bet savā pirmajā cīņā 2017.gadā ar 78:66 (17:17, 25:14, 19:17, 17:18) mājās uzvarēja Tallinas "Kalev" basketbolistus.

"Aizvadījām nesliktu spēli. Galvenais rādītājs, ka bija tikai sešas kļūdas. Uzbrukumā nespējām spēli noturēt vienādā līmenī. Gribējām spēlēt nedaudz ātrāk," pēc mača ar "Kalev" Gailītis bija salīdzinoši apmierināts. "Pēc zaudējuma Ogrei spēlētāji saprata, ka nedrīkst šķirot spēles. Visas komandas tagad prot spēlēt basketbolu."

Ceturtdien pirmoreiz šosezon Vienotās līgas mačā piedalījās Mareks Mejeris, kurš sezonu iesāka klubā Francijā.

"Mareks komandā iejuties labi. Viņš visu šeit zina. Kad atbrauca, bija nedaudz apslimis, tomēr viņš ir apņēmības pilns strādāt, un kļūt labāks," teica treneris. "Meklējam un lēnā garā skatāmies papildinājumu. Budžets ir tāds kāds ir, spēlētājiem jāsaņem alga. Jāstrādā budžeta ietvaros, bet lūkojam vēl kādu mazo spēlētāju."

"Labi, ka uzvarējām. Spēli sākām labi, bet beigās ne līdz galam nospēlējām, ielaidām pāris vieglus metienus. Nedaudz esmu atradis spēlēt tik daudz, bet ar laiku viss būs kārtībā," teica Mejeris, kurš šajā mačā izcēlās ar 13 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, kļūstot par cīņas vērtīgāko spēlētāju.

Ar piecām uzvarām desmit mačos rīdzinieki pēc ceturtdienas spēles pakāpušies uz septīto vietu kopvērtējumā, bet nākamajā duelī svētdien uzņems Krasnojarskas "Jeņisej" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!