Foto: F64

Latvijas čempionu "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma VTB Vienotās līgas mačā pret Permas "Parma" bija ļoti nikns uz savu komandu.

Kā ziņojām, "VEF Rīga" svētdien izbraukumā ar 69:87 (11:24, 22:25, 17:19, 19:19) piekāpās valstsvienības basketbolista Andreja Gražuļa pārstāvētajai Permas "Parma", ko vada Nikolajs Mazurs.

"Spēlējam slikti. Pēc tam jau ļoti slikti un beigās jau pretīgi. Daži spēlētāji ar šādu attieksmi pret spēli nav pelnījuši atrasties Vienotajā līgā. Apsveicu "Parma" komandu, tā izcīnīja pelnītu uzvaru," Krievijas kluba mājas lapā citēts Gailītis.

Svētdienas mačā rīdzinieki tā arī ne reizi nespēja nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru, lai gan arī "Parma" pirms tam šosezon bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

"Apsveicu klubu un līdzjutējus ar pirmo uzvaru savā laukumā Vienotajā līgā. Domāju, šī uzvara nebūs pēdējā. Vēlos pateikties basketbolistiem, kuri bija pilnībā atdevušies un koncentrējušies mačam. Viņi sevi parādīja no labākās puses," tikmēr pēc dueļa teica Mazurs.

Vienotās līgas kopvērtējumā vadībā ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kamēr otrā ar sešām uzvarām sešās cīņās ir Mārtiņa Meiera pārstāvētā Kazaņas "Unics". Savukārt "Parma" tagad ar divām uzvarām astoņos mačos ir desmitā, kamēr "VEF Rīga" ar vienu panākumu septiņās spēlēs ir pēdējā vietā 13 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!