Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" ceturtdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā pret pastarīti "Parma" slikti aizvadīja noslēdzošās septiņas spēles minūtes, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" ceturtdien savā laukumā ar 91:80 (22:15, 22:17, 28:17, 19:31) uzvarēja Permas "Parma" komandu, kas šosezon līdz ar to piedzīvojusi neveiksmes visās 20 šī turnīra spēlēs. Mača gaitā rīdzinieki bija iekrājuši stabilu vismaz 20 punktu pārsvaru, tomēr noslēdzošajās minūtēs viesi manāmi rezultāta starpību samazināja.

"Mača pirmās 33 minūtes spēlējām labi, bet pēdējās bija sliktas. Kopumā bija laba intensitāte, laba bumbas kustība uzbrukumā. Kopumā kontrolējām spēli, bet gribu atvainoties skatītājiem par pēdējām septiņām minūtēm - tā spēlēt nedrīkst," pēc mača preses konferencē teica Gailītis. "Pēdējās septiņās minūtēs pieļāvām 11 kļūdas, tā jau ir jāmāk spēlēt."

Šajā mačā "VEF Rīga" grozā raidīja tikai 32 no 57 soda metieniem jeb 56%, un Gailītis norādīja, ka pie šī spēles komponenta ir jāpiestrādā.

"Var redzēt, ka "Parma" komandai nav ticības saviem spēkiem. 20 zaudējumus 20 spēlēs viņi noteikti nav pelnījuši, jo aizvadījuši arī pāris labas spēles. Permā ir patīkami, bet sarežģīti spēlēt. Viņi ir pelnījuši uzvarēt vismaz vienu maču," uzskata Gailītis.

Savukārt "Parma" vienības galvenais treneris Vjačeslavs Šušakovs izteicās, ka viņa vadītās komandas basketbolisti ļoti gribējuši cīnīties, tomēr pietrūcis kvalitatīva uzbrukuma.

"VEF Rīga" ir "play-off" komanda, kas gatavojas izslēgšanas turnīram. Spējām noskaņoties, bet nepietika kvalitatīva uzbrukuma. No vairākiem spēlētājiem gaidījām stabilāku spēli, tika pieļautas kļūdas un mačs neizdevās. Tie, kuri nāca uz maiņu, aizsargājās labāk," uzskata speciālists. "Mums pietrūkst spēļu ritma. Katru reizi vismaz nedēļu gaidām nākamo maču un pēc tam ļoti nestabili spēlējam visu spēli."

"Pirms sezonas mums bija grūtības sastāva komplektēšanā un tas droši vien tagad parādās rezultātā. Par komandas nākotni grūti ko prognozēt - mums ir tāda valsts, kur viss var notikt - var visu aizslēgt, varam iegūt investīcijas. Mums, neskatoties uz rezultātu, savā laukumā ir ļoti daudz apmeklētāju," uzsvēra Šušakovs, kura vadītās komandas mačus vidēji apmeklē aptuveni 4,7 tūkstoši līdzjutēju.

"VEF Rīga" komanda Vienotās līgas turnīrā 20 spēlēs guvusi 11 uzvaras, kas dod sesto pozīciju un stabilu vietu cīņā par izslēgšanas turnīru.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!