Foto: F64

Latvijas vicečempionei basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas mačā pret spēcīgo Maskavas CSKA bijis pārāk maz atbildības aizsardzībā, norādīja rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" svētdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 80:107 (15:32, 24:25, 17:19, 24:31) zaudēja turnīra līderei un vienai no ULEB Eirolīgas vadošajām komandām Maskavas CSKA.

"Bija slikta aizsardzība, bet normāls uzbrukums. Pārāk maz atbildības aizsardzībā, bija elementāras kļūdas, tajā skaitā no pieredzējušiem spēlētājiem. Tajā brīdī, kad nebija kļūdu, CSKA mūs pārspēja ar meistarību. Šajā mačā iemetām četrus trīspunktu metienus, kas ir par maz," pēc spēles atzina Gailītis. "Bija daudz spēlētāju, kuri parādīja labu sniegumu. Pozitīvi bija tas, ka dalījām daudz piespēļu, bet bija maz kļūdu. Spēlētāji zem groza centās spēlēt fiziski pret augumā lielākiem pretiniekiem."

Šajā mačā nepiedalījās Andrejs Gražulis. Gailītis atklāja, ka spēlētājam ir kājas muskuļa savainojums, bet jau nākamajā spēlē viņš varētu atgriezties laukumā.

"Ziemassvētkos novēlu spēlētājiem izspiest maksimumu no sevis un nesamierināties ar to, kas viņi ir. Bēdīgi skatīties, ka cilvēki var izdarīt vairāk, bet nezinu, kādu iemeslu dēļ viņi vai to nejūt, negrib, nemāk vai neprot. Tāpat novēlu pavadīt vairāk laika ar ģimeni, ne tikai Ziemassvētkos. Daudz bērnu visiem, jo bērni rada prieku," vēlēja Gailītis.

"VEF Rīga" stūrmanis atklāja, ka pirmdien spēlētājiem būs brīvdiena, bet otrdien jau būs jāķeras atpakaļ pie darba.

"Pēdējā laikā ir diezgan daudz spēļu un maz treniņu. Tāds režīms solās būt arī turpmākajā sezonas gaitā, tāpēc mums ir daudz rotācijas spēlētāju, kurus varam izmantot," uzsvēra Gailītis.

Tikmēr CSKA galvenais treneris Dimtris Itudis norādīja, ka viņa vadītā komanda bijusi labāka no mača sākuma līdz beigām.

"Izdarījām to, ko vēlējāmies, turklāt atpūtinājām dažus spēlētājus, jo ULEB Eirolīgā bija divas spēles. "VEF Rīga" ir ļoti labs pretinieks, kas spēlē pietiekami intensīvi. Latvijas basketbols ražo labus talantus, šeit ir laba skola," izteicās Itudis.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere šobrīd ar desmit panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA, kam ar deviņām uzvarām desmit cīņās seko Maskavas apgabala "Himki". Tikmēr Mārtiņa Meiera pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" ar četrām uzvarām 12 mačos ir desmitā, bet Permas "Parma" ar trim panākumiem desmit cīņās atrodama 11. pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar divām uzvarām 12 dueļos ir pēdējā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!