Foto: F64

Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" ir paveicies, ka tās rindās ir tāds spēlētāja kā Kristers Zoriks, kuram var uzticēt pēdējo sekunžu metienu, otrdien pēc uzvaras pēdējā jeb sestajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra spēlē teica Latvijas komanda galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" otrdien FIBA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā jeb sestajā spēlē izcīnīja uzvaru un pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kvalificējās izslēgšanas spēlēm. "VEF Rīga" savā laukumā ar 60:57 (22:10, 18:17, 8:16, 12:14) uzvarēja "Peristeri", grupu turnīru noslēdzot ar panākumu.

Latvijas komandā ar 17 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kails Olmens, 11 punkti Artim Atem, kamēr pa desmit punktiem pievienoja Kristers Zoriks un Aigars Šķēle, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas. "Peristeri" rindās ar 19 punktiem izcēlās Joannis Burusis.

"Vēlos apsveikt komandu un visus pārējos, kuri mūs līdz šim atbalstīja. Uzskatu, ka komanda ir padarījusi labu darbu," pauda Gailītis, neslēpjot, ka līdz galam nav apmierināts ar redzēto laukumā. "Ja runājam par spēli, gan pirmajā, gan otrajā puslaikā bija problēmas aizsardzības darbībās."

"Izcīnītās bumbas zem groziem mūs noturēja spēlē, bet otrajā puslaikā mums ilgu laiku pietrūka līdera," par spēli teica Gailītis. "Priecājos, ka mums atradās spēlētājs, kurš pēdējās sekundēs var uzņemties un arī realizēt metienu."

Gailītis ar savu pēdējo teikumu uzteica Kristeru Zoriku, kurš sekundi pirms finālsvilpes bija precīzs no laukuma stūra, panākot 60:57.

"Spēli sākām labi un vienubrīd pat ieguvām 15 punktu pārsvaru, tomēr zinājām, ka šāds pārsvars nebūs visu spēli," pēc vēsturiskā panākuma teica uzvaras metiena autors Zoriks. "Otrajā puslaikā pretinieki atguvās, bet mēs netrāpījām brīvus metienus."

"Arī man paveicās, ka guvu pēdējo grozu. Izcīnījām uzvaru un dosimies tālāk," piebilda Zoriks, neslēpjot, ka uzvaras grozs viņam varētu būt nozīmīgākais metiens līdzšinējā karjerā.

Zoriks norādīja, ka vēl nezina, kas komandu sagaida izslēgšanas spēlēs, taču komanda ir apņēmības pilna tik pēc iespējas tālāk.

Vietu izslēgšanas spēlēs no E grupas jau nodrošinājusi SIG, sešās spēlēs piedzīvojot divas neveiksmes. Ar šādu pašu bilanci seko "VEF Rīga", bet pa divām uzvarām iekrājušas "Peristeri" un Viļņas "Rytas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!