Foto: LETA

"VEF Rīga" izcīnītā uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē pret Somijas klubu "Nilan Bisons" ir patīkama no rezultāta viedokļa, taču komandas spēles kvalitāte varēja būt labāka, jo šādā mačā cīņas gaita ir jākontrolē visas 40 minūtes, pēc spēles atzina Latvijas čempionvienības galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jau zaudējusī "VEF Rīga" vienība trešdien "Arēnā Rīga" guva panākumu ar 83:73 (18:17, 28:16, 22:19, 15:21), revanšējoties Somijas klubam par nepatīkamu zaudējumu pirmā apļa cīņā viesos.

"Esam apmierināti ar rezultātu, bet ne līdz galam ar spēles kvalitāti un spēlētāju paveikto laukumā. Šādos mačos vajadzētu kontrolēt spēles gaitu 40 minūšu garumā," pēc spēles žurnālistiem preses konferencē sacīja uzvarētāju treneris.

"VEF Rīga" iepriekšējā spēlē sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā ar 92:80 uzvarēja savus principiālos pretiniekus "Ventspils" basketbolistus. Gailītis norādīja, ka šī panākuma sekas varēja just trešdienas cīņā pret somu klubu.

"Duelis ar "Ventspils" komandu spēlētājiem ir nozīmīgs, kas prasa enerģiju, tāpēc varbūt šodien bija kritums. Tāds ir tas mūsu darbs, katru dienu ir jāiet un jādara," uzsvēra Gailītis. "Mums ir 12 spēlētāji, kuri visi ir gatavi iet laukumā. Varam daudzveidīgi spēlēt uzbrukumā un aizsardzībā, tāpēc gribētu labāku kvalitāti tam, ko mēs darām".

"Komandas līderiem jārāda piemērs pārējiem. Fransisko Kruss parādīja piemēru pirmā puslaika beigās, sākot spēlēt agresīvāk un pārējā komanda turpināja tā darīt. Man žēl, ka Pako (Kruss), ir jārāda piemērs Latvijas spēlētājiem, kuriem ir jācīnās par minūtēm. Tas nav pieņemami," treneris neslēpa, ka vēlas lielāku uzņēmību no vietējiem spēlētājiem.

"VEF Rīga" otrdien savā sastāvā pieteica amerikāņu uzbrucēju Gregoriju Smitu, kurš vēl nav kopā ar komandu, taču Gailītis paskaidroja, ka viņš komandas rīcībā varētu būt uz nākamo LBL spēli, kas notiks 23.martā.

Arī rīdzinieku komandas aizsargs Entonijs Mailzs atzina, ka "VEF Rīga" varēja nospēlēt daudz labāk. "Jākoncentrējas visas spēles garumā. Galvenais, ka guvām uzvaru. Nākamajā spēlē jācenšas spēlēt ar lielāku enerģiju un labāku koncentrēšanos," skaidroja amerikāņu leģionārs.

Viņš pats komandā jau ir iedzīvojies un jūtas labi. "Ilgāku laiku biju bez darba, bet katru dienu kļūstu spēcīgāks. Treneri un komandas biedri ir ļoti labi. Cenšos darīt visu ko spēju, lai palīdzētu komandai," piebilda Mailzs, kurš trešdien guva 15 punktus.

Tikmēr "Nilan Bisons" galvenais treneris Gregs Gibsons atzina, ka viņa vadītā komanda zaudējusi koncentrēšanos pirmā puslaika beigās, kas nav pieļaujami. "Domāju, ka izņemot pēdējās divas minūtes pirmā puslaika beigās, kopumā spēlējām labi. Pazaudējām koncentrēšanos, taču to nedrīkst pieļaut – tādi kritumi izšķir spēles rezultātu. Kopš februāra sākuma esam zaudējuši septiņus vadošus spēlētājus, bet četri nākuši klāt. Spēļu ir daudz, tāpēc iznāk maz treniņu. Jācenšas saspēlēties un jāuzlabo pārliecība par saviem spēkiem," komandas problēmas nosauca Gibsons.

Latvijas čempionvienība šosezon pret "Nilan Bisons" spēlēja pērn novembrī, kad izbraukumā rīdzinieki ar 82:83 mača galotnē piedzīvoja zaudējumu. Uzvaras grozu trīs sekundes pirms beigām guva spēka uzbrucējs Tūka Koti.

Vienotās līgas kopvērtējumā līdere ar 24 uzvarām 26 spēlēs ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, ar 21 panākumu 24 mačos seko "Unics", bet ar 14 panākumiem 18 cīņās trešajā pozīcijā ierindojas Sanktpēterburgas "Zeņit", kuru pārstāv latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš. Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītā "Ņižņij Novgorod" vienība, kuras treneru kolektīvā strādā latvieši Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, ar 14 uzvarām 24 spēlēs atrodas astotajā vietā.

"VEF Rīga" ar astoņiem panākumiem 24 mačos pakāpusies uz 11.vietu, bet pozīciju zemāk tagad atrodas "Nilan Bisons", kam tikpat uzvaras 25 cīņās.

Savukārt latvieša Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas vienība "Kalev" ar septiņiem panākumiem 23 spēlēs ir 13.vietā, bet Mazura trenētā "Vita" ar 25 zaudējumiem tikpat mačos ir noslēdzošajā, 16.vietā.

Arī šosezon Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru, izslēgšanas spēles sasniedzot labākajām astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!