Foto: FIBA

"VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis ir gandarīts, ka komandai šajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonā bija iespēja spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem.

Jau ziņots, ka rīdzinieki otrā posma pēdējā spēlē viesos ar 58:64 zaudēja Bosnijas un Hercegovinas komandai Aleksandrovacas "Igokea". Latvijas komanda zaudēja visās sešās otrā posma spēlēs.

Gailītis pēcspēles preses konferencē uzsvēra, ka komanda maču iesākusi ar nepareizu attieksmi un zemu enerģijas līmeni, kā arī nevarēja pirmajās minūtēs gūt punktus.

"Otrajā puslaikā demonstrējām daudz labāku spēli - bija vairāk enerģijas, labāka spēle aizsardzībā un lielāka pārliecība uzbrukumā. Ir grūti panākt rezultātu, ja basketbolisti nav pārliecināti par to, ko dara laukumā. Domāju, ka mēs būtu čempioni, ja rezultātu veidotu piespēlēšana un driblēšana, taču tas tā nenotiek," stāstīja Gailītis.

"VEF Rīga" treneris atzīmēja, ka, lai gūtu punktus, ir jāizdara metieni. "Tā ir lieta, ko basketbolistiem vajadzētu saprast. Pieļautās 19 kļūdas pierāda zemo atbildības līmeni un nespēju izvērtēt riskus. Nepatika, kā komanda bija noskaņojusies mačam," atzina Gailītis.

Neskatoties uz neveiksmēm otrajā posmā, Gailītis ir gandarīts par to, ko komanda paveikusi ilgtermiņā. "Bijām pelnījuši iekļūt otrajā posmā, taču Covid-19 dēļ saskārāmies ar sastāva problēmām. Neesam lielbudžeta komanda un katram spēlētajam ir liela vērtība. Iespējams, pēdējo spēļu nogalēs zaudējām pārliecību un enerģiju. Visas pretinieces parādīja labu basketbolu un esmu priecīgs, ka bija iespēja spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem," stāstīja latviešu treneris.

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā. Savukārt otrajā posmā rīdzinieki visās sešās spēlēs zaudēja Tenerifes "Lenovo", Burgosas "San Pablo" un "Igokea" komandām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!