Foto: F64

Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra sestajā mačā galotnē nepareizi pārkāpa noteikumus un pieļāva kļūdas aizsardzībā, secina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" otrdien ar 64:68 (26:14, 14:18, 15:10, 9:26) zaudēja apakšgrupas līderei un šī turnīra pirmajai uzvarētājai Tenerifes "Iberostar" no Spānijas.

"Visu cieņu mūsu basketbolistiem. Pēdējo nedēļu laikā esam izdarījuši daudz darba. Bijām pelnījuši uzvarēt, bet mums jāprot, kā to izdarīt. Pēdējās minūtēs neizmantojām pareizi piezīmes un nepieņēmām pareizo lēmumus aizsardzībā. Ne tikai nepareizi pārkāpām noteikumus, bet devām arī brīvus metienus. Basketbolisti ir jauni, centās un ļoti vēlējās uzvarēt. Daži no viņiem, iespējams, vēl nav bijuši šādās situācijās. Uzbrukumā, manuprāt, nebija problēmu, bet aizsardzībā gan. Nedomāju, ka tas bija pieredzes trūkums, kāpēc nenosargājām uzvaru. Vienkārši aizsardzībā nespējām izdarīt pareizās lietas," pēcspēles Rīgas komanda pēdējā laikā cīnās ar savainojumiem, kā rezultātā otrdien tikai septiņi basketbolisti nospēlēja pilnvērtīgas minūtes.

"Visu laiku esam basketbola tirgū - gan vietējā, gan starptautiskā. Strādājam un saprotam, ka pietrūkst spēlētāju. Šobrīd ir dažāda veida savainojumi. Nav normāli, ka 7-8 basketbolistiem jāspēlē 2-3 mači nedēļā," pauda Gailītis. "Jāņa Blūma atgriešanās ir dienu, nevis mēnešu jautājums. Nākamajā nedēļā nav Čempionu līgas spēle, tāpēc būs laba iespēja, lai atjaunotos."

"VEF Rīga" aizvadījusi jau piecas no septiņām mājas spēlēm, līdz ar to nākamajos astoņos mačos seši būs izbraukumā.

"Mums nekad nav bijusi liela mājas spēļu priekšrocība. Vajag atrisināt problēmas, kāpēc zaudējam spēle galotnēs. Visi mači ir bijuši līdzvērtīgi," atzina Gailītis.

Tikmēr "VEF Rīga" aizsargs Ksavjers Teimss uzsvēra, ka pretinieku komanda 39 minūtes spēlēja labi, taču galotnē bija gudrāki. "Mums jākļūst labākiem dienu no dienas - kā treniņos, tā arī spēlēs. Tā bija laba komanda, pret kuru spēlēt. Varu tikai apsveikt pretiniekus, kuri mūs apspēlēja. Šeit neesmu ilgi, taču varu teikt, ka šī bija līdz šim labākā spēle."

Savukārt pretinieku galvenais treneris Hesus Vidoreta kritizēja savu komandu par slikto spēles sākumu.

"Bijām gatavojušies, bet pirmajās minūtēs nespējām iespēlēties. Viņi guva vieglus punktus, jo īpaši no tālienes. Otrajā ceturtdaļā ar rezervistiem atspēlējāmies. Trešās ceturtdaļas sākumā atkārtojām tās pašas kļūdas un viņi atkal iemeta tālmetienus. Tāpat arī šoreiz atspēlējāmies ar rezervistu palīdzību. Ceturtajā ceturtdaļā iegājām spēles ritmā un pēdējās minūtēs mainījām aizsardzību, un pie viņu kļūdām mums izdevās izcīnīt uzvaru," skaidroja Vidoreta.

Tenerifes komanda šajā mačā bija vadībā vien 13 sekundes, taču ar to pietika uzvarai.

"Esam apmierināti ar to, ka esam uzvarējuši. Taču neesmu apmierināts ar pirmajām spēles minūtēm, kā arī nogriezni trešajā ceturtdaļā. Mums vajag strādāt, lai būtu līmenī, ja nē, sekos zaudējumi," uzsvēra Vidoreta.

"Iberostar" atrodas nostāk no visām turnīra dalībniecēm, tādējādi tai ir daudz tālu pārlidojumu.

"Ieradāmies no Barselonas, jo sestdien spēlējām Badalonā. Citos izbraukumos dodamies divas dienas pirms spēles. Ja tajā brīdī esam Tenerifē, izbraukums sākas jau svētdienas vakarā. Problēmas sākas nevis pēc lidojumiem, bet gan tad, ja pretinieks spēlē labi," atzīmēja Vidoreta.

Tikmēr Tenerifes komandas basketbolists Gabriels Lundbergs pauda cieņu "VEF Rīga" spēlētājiem.

""VEF Rīga" aizvadīja labu spēli un sāka ļoti agresīvi. Otrajā puslaikā bijām labāki, spēlējām ciešāk un izcīnījām vairāk bumbu. Spēlējām ar lielāku pārliecību un uzlabojām spēli aizsardzībā - tie bija atslēgas momenti šajā spēlē," stāstīja dāņu basketbolists, kurš realizēja uzvaras metienu.

"VEF Rīga" basketbolistu turnīru sāka ar uzvaru, bet nākamajās piecās spēlēs cietuši zaudējumus, pagājušajā trešdienā ar 55:76 piekāpjoties Bambergas "Brose" komandai. Turpretī "Iberostar" svinējusi uzvaras visās sešās spēlēs.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.


preses konferencē stāstīja Gailītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!