Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" zvaigznes Kobes Braienta un viņa meitas Džjannas piemiņas pasākumā "Staples Center" arēnā pirmdien, 24. februārī, pulcējās gandrīz 20 tūkstoši cilvēku, bet basketbolista tuvinieki un draugi izteica emocionālus atvadu vārdus.

Savas karjeras otrajā pusē Braients "Lakers" sastāvā spēlēja ar 24. numuru, tāpēc atvadu pasākums tika rīkots 24. februārī. Tāpat arēnas vidū atradās 24x24 pēdu liela skatuve, izrotāta ar 33643 rozēm – tieši tik punktus viņš guva Losandželosas "Lakers" sastāvā 20 sezonu laikā.

Braients savā NBA karjerā vienu reizi tika atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP (Most Valuable Player), kā divas reizes viņš bija NBA finālsērijas MVP. Caur asarām Kobes Braienta sieva Vanesa vīru nodēvēja par meiteņu MVP tēvu: "Dievs zināja, ka viņi šajā pasaulē nevarēja iztikt viens bez otra. Viņam nācās paņemt abus, lai viņi būtu kopā. Mīļais, parūpējies par mūsu Džidži."

"Viņš bija brīnišķīgākais vīrs. Kobe mani mīlēja vairāk nekā es jebkad spētu izteikt vārdos. Es biju uguns. Viņš bija ledus. Citreiz otrādi... Viņš man nozīmēja visu," paturpināja Vanesa.

Pieminēt Kobe bija ieradušās tādas "Lakers" leģendas kā Džerijs Vests, Karīms Abduls-Džabārs, Maģiskais Džonsons. Tāpat piemiņas pasākumu apmeklēja Pau Gazols, Fils Džeksons, Maikls Džordans, Šakils O'Nīls, kā arī ļoti daudz pašreizējie NBA spēlētāji, piemēram, Stefens Karijs, Džeims Hārdens, Kairijs Ērvings, Lebrons Džeimss, Dveins Veids.

"Kobe Braients gribēja būt labākais basketbolists, kāds vien varēja būt. Un, kad es viņu sāku iepazīt, es gribēju būt labākais lielais brālis, kāds vien varēju būt," vairākas reizes izplūstot asarās sirdi plosošu uzrunu Braientam veltīja Maikls Džordans, kurš runu noslēdza ar vārdiem: "Kad nomira Kobe, daļa no manis nomira līdz ar viņu."

Pirmdien, 24. februārī, Braienta sieva Vanesa Losandželosas Augstākajā tiesā ir vērsusies pret kompāniju "Island Express Helicopter Inc", kurai piederēja avārijā cietušais lidaparāts, ziņo lielākie Ziemeļamerikas mediji. Atraitne iesniegumā norādīja, ka helikoptera vadītājs Ara Zobajans ir rīkojies nolaidīgi, kas noveda pie deviņu cilvēku nāves. Apsūdzībā uzsvērts, ka Zobajans rīkojies neadekvāti astoņos dažādos veidos, nemākot pienācīgi novērtēt laika apstākļus, lidojot neatbilstošos laika apstākļos, un nespējot savaldīt lidaparātu.

Jau ziņots, ka Kobe Braients gāja bojā helikoptera avārijā 2020. gada 26. janvāra rītā netālu no Losandželosas. Kopā ar Braientu lidaparātā bija vēl astoņi cilvēki, arī viņa 13 gadus vecā meita Džjanna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!