Foto: F64

Par basketbolista karjeras beigām paziņojis vairākkārtējais Latvijas čempions un bijušais valstsvienības spēlētājs Gatis Jahovičs, informē basketbola klubs "VEF Rīga".

Tālu no basketbola Jahovičs nebūs aizgājis arī pēc spēlētāja karjeras beigām, jo viņš apstiprināts par "VEF skolas" direktoru.

"Liels prieks atgriezties "Vefiņa" saimē! Savai profesionālā basketbolista karjerai esmu nolēmis likt punktu, bet esmu gandarīts, ka saikni ar basketbolu esmu saglabājis, pārkvalificējoties citā statusā un pievienojoties "VEF skolai". Darbošos, lai liktu lietā savu uzkrāto pieredzi un palīdzētu "VEF skolai" un tās audzēkņiem pilnveidoties. Tāpat šādi ceru sniegt savu ieguldījumu arī kopējā Latvijas basketbola attīstībā," sacīja pats Jahovičs.

Jahovičs bija pirmais Latvijas valstsvienības spēlētājs, kurš savulaik pievienojās "VEF Rīga" sastāvam. Savā klubu karjerā divus metrus garais uzbrucējs lielākoties pārstāvējis vadošos Rīgas klubus - "VEF Rīga", "ASK Rīga", "Skonto". Trīs gadus Jahovičs pavadīja ārzemēs, spēlējot vienā no pazīstamākajiem Polijas klubiem Vloclavekas "Anwil". Karjeras noslēdzošajā sezonā Gatis spēlēja arī "Barons/LDz" un "Liepāja/Triobet". Visilgāko laiku Jahovičs aizvadīja tieši "VEF Rīga", šajā laikā trīs reizes kļūstot par Latvijas čempionu.

"Gatis Jahovičs ir augstākā līmeņa profesionālis – par viņa attieksmi pret darbu, pret basketbolu un "VEF Rīga" organizāciju esam pārliecinājušies tajās vairāk nekā piecās sezonās, ko Gatis kā spēlētājs aizvadīja "VEF Rīga" sastāvā un palīdzēja klubam sasniegt gan pirmos nozīmīgos, gan atjaunotā VEF vēsturē augstākos panākums. Esam gandarīti, ka Gata pieredze un zināšanas par basketbolu tiks ieguldītas tieši "VEF skolas" audzēkņos un pašas skolas attīstībā," sacīja "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!