Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizsardzības zvaigzne Rūdijs Gobērs ceturtdien pēc spēles atbildēja uz Minesotas "Timberwolves" aizsarga Entonija Edvardsa izteikumiem, ar kuriem viņš apšaubīja Gobēra prasmes, bet izcēla saulītē Kristapu Porziņģi.

Ziņots, ka 20 gadus vecais Entonijs Edvardss trešdien pēc "Timberwolves" komandas zaudējuma pret Gobēra pārstāvēto Jūtas "Jazz" komandu par NBA labāko sava groza aizsargātāju nosauca Kristapu Porziņģi.

"Manuprāt, labākais groza aizsargātājs līgā ir Porziņģis," teica Edvardss. "Katru reizi, kad spēlēju pret Porziņģi, netieku pie necik metieniem pēc divsoļa. Nesaprotu, kāpēc nevarējām noslēgt uzbrukumus pāri Rūdijam Gobēram. Viņš manā sirdī neiedveš jebkādas bailes."

Edvardss piebilda, ka trīskārtējais Gada aizsardzības spēlētājs Rūdijs Gobērs uz spēli atstājis ietekmi, pateicoties savai reputācijai, nevis reāli paveiktam darbam.

Francijas izlases basketbolists ceturtdien tika pie iespējas reaģēt uz Edvardsa izteikumiem. "Jazz" vienība izbraukumā ar rezultātu 118:96 (27:32, 34:22, 27:22, 30:20) pieveica Filadelfijas "76ers" komandu, Gobēram sedzot vienu no līgas superzvaigznēm Džoelu Embīdu.

"Katru vakaru esmu motivēts," pēc spēles intervijā televīzijas kanālam "AT&T SportsNet" izteicās Gobērs. "Cilvēkiem patīk bez jebkāda iemesla mani kritizēt. Tas ir smieklīgi, jo es nekad citus nekritizēju, bet vienkārši daru savu darbu. Domāju, ja kādā lietā esi labākais pasaulē, cilvēki paliek nedroši. Jāturpina spēlēt savas komandas labā un jāizcīna uzvaras."

"Es vienmēr koncentrējos uz spēli un savu komandu. Cilvēki var turpināt mani kritizēt. Es turpināšu būt lielisks, katru vakaru progresēšu, izbaudīšu to un uzvarēšu," noslēgumā atzina Gobērs.

Rūdijs Gobērs ik gadu ierindojas starp labākajiem sava groza aizsargātajiem. Šosezon viņš atrodas līgas vadībā, metienos no groza apakšas, kurus pretinieki izpilda pret viņu, pieļaujot vien 42,6% precizitāti. Francijas izlases basketbolists šajā rādītājā bijis labāko desmitniekā septiņās no pēdējām astoņām sezonām.

Porziņģis šajā kategorijā bija līderis 2017./2018. gada sezonā (49,2%), savās pirmajās sezonās līgā arī ierindojoties starp labākajiem aizsardzības spēlētājiem NBA. Pēdējās divās sezonās kurzemnieka sniegums statistiski regresējis. Šosezon basketbolists pieļāvis 59,7% precizitāti zem sava groza, ierindojoties apmēram līgas vidusdaļā.

Liepājnieks ar Entoniju Edvardsu NBA laukumos tikušies trīs reizes, visiem mačiem norisinoties pagājušajā sezonā. Latvijas izlases basketbolists šajās spēlēs kopā atzīmējās ar astoņiem bloķētiem metieniem, tostarp divreiz atraidot Edvardsa mēģinājumus gūt punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!