Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vairākas reizes par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko aizsardzības spēlētāju nosauktais francūzis Rudī Gobērs no Jūtas "Jazz" aizmainīts uz Minesotas "Timberwolves", vēsta ESPN.

Gobērs Minesotā nonācis apmaiņā pret Patriku Beverlijju, Maliku Bīzliju, Džeredu Vanderbiltu, Leandro Bolmaro, šovasar ar 22. numuru draftēto Vokeru Kesleru un drafta pirmās kārtas izvēlēm 2023., 2025., 2027. un 2029. gadā.

Francijas izlases centra spēlētājs Gobērs, kuram ir 30 gadi, visu savu deviņu sezonu ilgo NBA karjeru iepriekš pavadījis tikai Jūtas komandā, kļūstot par līgas vadošo aizsardzības spēlētāju un stabilu "Jazz" pamatvērtību. Pagājušajā sezonā centrs regulārā čempionāta 66 spēlēs vidēji atzīmējās ar 15,6 punktiem un 14,7 atlēkušajām bumbām, kas bija labākais radītājs līgā. Viņš caurmērā katrā no mačiem bloķēja 2,1 pretinieku metienu.

Gobērs ir arī trīs NBA "All-Star" spēļu dalībnieks, turklāt viņš trīs reizes nosaukts par līgas labāko aizsardzības spēlētāju. Minesotā viņš apvienos spēkus ar citu garo spēlētāju Karlu Entoniju Taunsu.

Francūzim nākamā sezona būs otrā viņa piecu gadu un 205 miljonu ASV dolāru līgumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!