Foto: Reuters/Scanpix

Otro sezonu pēc kārtas Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālā iekļuvusi Goldensteitas "Warriors" komanda, kas trešdien pusfināla sērijas piektajā mačā ar 125:121 (27:30, 31:33, 35:28, 32:30) pieveica Portlendas "Trail Blazers" un izcīnīja nepieciešamo ceturto uzvaru spēlēšanai finālā.

Pēc pirmā puslaika "Trail Blazers" atradās vadībā ar piecu punktu pārsvaru - 63:58, taču trešajā ceturtdaļā "Warriors" izdarīja nepieciešamo presingu un izvirzījās vadībā ar 93:91. Pēdējā spēles nogrieznī goldensteitiešiem izdevās nosargāt šo pārsvaru, lai gan guva viņi tikai par diviem punktiem vairāk nekā pretinieki.

Pusi punktu "Warriors" labā nodrošināja Klejs Tompsons, kurš guva 33 punktus un realizēja sešus tālmetienus, un Stīvens Karijs komandai atnesa 29 punktus. "Trail Blazers" labā 28 punktus guva Damjans Lillards, 27 - Sīdžejs Makkolums.

Savus pretiniekus konferenes finālā Goldensteitas "Warriors" uzzinās, kad būs noslēgusies Oklahomsitijas "Thunder" un Sanantonio "Spurs" sērija - tajā ar 3-2 vadībā ir "Thunder" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!