Goldensteitas "Warriors" komanda trešdien izcīnīja trešo uzvaru pār Klīvlendas "Cavaliers" Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) čempionāta finālā un nonāca viena panākuma attālumā no kārtējā NBA čempionu titula.

Sērijā līdz četrām uzvarām pagājušās sezonas čempioni ir vadībā ar 3-0.

Finālsērijas trešajā spēlē "Warriors" pretiniekus pārspēja ar 110:102 (28:29, 24:29, 31:23, 27:24).

Rezultatīvākais ar 43 punktiem šai mačā bija Kevins Durants, kuram arī 12 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles. Tas "Warriors" zvaigznei bija karjeras rekords "play off" cīņās. Turklāt viņš ir kļuvis par pirmo sava kluba spēlētāju, kam NBA finālā izbraukuma spēlē izdevies gūt vairāk nekā 40 punktus.

"Cavaliers" līderim Lebronam Džeimsam šai spēlē 33 punkti, 11 piespēles un 10 atlēkušās bumbas. Viņam savukārt tas bija desmitais "triple double" izslēgšanās spēlēs karjerā, un tagad Džeimss apsteidzis leģendāro Maiklu Džordanu NBA statistikā par 30 spēļu punktiem "play off" turnīrā.

"Tas, ko viņš šovakar paveica, ir vienreizēji," Duranta sniegumu spēlē slavēja "Warriors" treneris Stīvs Kerrs. "Es nedomāju, ka vēl kāds pasaulē būtu spējis atkārtot vairākus no viņa metieniem. Viņš bija neticami labs."

Pēc pirmā puslaika spēles vadībā gan bija "Cavaliers", kam izdevās pārspēt pretiniekus ar 58:52, kas bija lielākais klīvlendiešu pārsvars šai mačā. Otrajā puslaikā titula aizstāvētāji jau trešajā ceturtdaļā izrāvās vadībā un nosargāja to līdz spēles beigām, un tieši Durants rezultatīvi nospelēja izšķirošajos brīžos mača pēdējās sekundēs.

Ceturtā spēle, kas var noslēgt šo finālsēriju, notiks piektdien, 8. jūnijā.

Goldensteitas "Warriors" NBA titulu ir ieguvuši divus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!