Foto: AP/Scanpix/LETA

Polijas basketbola leģenda Marčins Gortats sociālajā vietnē "Twitter" izteicis kritiku par Polijas basketbola izlases kapteiņa Mateuša Poņitkas lēmumu atgriezties VTB Vienotās līgas komandas Sanktpēterburgas "Zeņit" rindās.

Lai gan pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā lielākā daļa ārzemnieku pametuši VTB Vienotās līgas komandas, "Zeņit" vienība pirmdien paziņoja, ka pēc "nepieciešamās atgriešanās mājās" klubā atgriezušie pieci viesspēlētāji – polis Mateušs Poņitka un amerikāņi Džordans Loids, Bilijs Barons, Taisons Kārters un Alekss Poitress.

Ilggadējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Marčins Gortats uz notikušo reaģēja sociālajā vietnē "Twitter", neaiztaupot vārdus par sava tautieša lēmumu.

"Mateušs Poņitka vienmēr bijis individuālists," raksta Gortats. "Viņš vienmēr gājis savu ceļu. Dažreiz tas bijis labi, dažreiz – slikti. Viņš pieņēma lēmumu, ko no viņa varētu sagaidīt... Viņš padomāja tikai par "sevi". Es par šo situāciju neesmu šokēts vai pārsteigts. Katram ir tiesības tā darīt."

"Skumji, ka viņš ir mūsu komandas [Polijas izlases] kapteinis. Man šķiet, ka daudz cilvēku sagaidīja citādu lēmumu. Jāatceras, ka viņam kapteiņa aproci piešķīra prezidents. Tagad viņš saņem dubultu kritiku par šādas lomas pildīšanu."

"Neņemot to visu vērā, jautājums ir citāds. Kur ir viņa raksturs? Cilvēcīgas emocijas? Vienotība? Atbalsts? Mums arī jāsagaida viņa paziņojums," norāda Gortats.

Pēc kara sākšanās Sanktpēterburgas komandu pameta visi tās ārzemnieki. Klubā gan, piemēram, nav atgriezušies lietuvieši Mindaugs Kuzminsks un Artūrs Gudaitis, kuri šobrīd ir bez komandas.

38 gadus vecais Gortats 2019. gadā pēc 12 sezonām NBA noslēdza savu profesionālo karjeru. Savukārt 28 gadus vecais Poņitka jau kopš 2018. gada spēlē Krievijā. Uzbrucējs pirmo sezonu pārstāvēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienību, bet "Zeņit" rindās spēlē kopš 2019. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!