Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis trešdien guva piecus punktus ULEB Eirokausa mačā, viņa pārstāvētajai Itālijas komandai Trento "Dolomiti Energia" šajā turnīrā piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Trento basketbolisti 13.kārtas mačā mājās ar rezultātu 60:78 (20:20, 20:17, 11:21, 9:20) atzina Telavivas "Hapoel" pārākumu.

Gražulis spēlēja 21 minūti un vienu sekundi, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem. Koknesieša rēķinā bija arī sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda, piecas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un trīs efektivitātes koeficienta punkti.

Mājiniekiem 15 un 14 punkti bija Derionam Etkinsam un Djego Flakadori, bet uzvarētājiem ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Činanu Onuaku.

Trento komanda ar divām uzvarām 13 spēlēs B apakšgrupā ierindojas priekšpēdējā, devītajā pozīcijā.

Tikmēr A apakšgrupā par līderi kļuva Slobožanskas "Prometey", kas Rīgā ar rezultātu 95:90 (26:20, 23:18, 23:19, 23:33) pieveica Spānijas klubu Badalonas "Joventut".

"Prometey" komandā ar 23 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem izprovocētiem pārkāpumiem atzīmējās Deivids Džons Kenedijs. Viesu rindās 17 punktus guva Hoels Parra.

Šosezon Rīgā bāzētā "Prometey" ar deviņām uzvarām 13 mačos A apakšgrupā ieņem pirmo vietu.

ULEB Eirokausa pamatturnīrā 20 komandas sadalītas divās grupās pa desmit vienībām katrā. Izslēgšanas turnīrā, kas sāksies no astotdaļfināla, iekļūs katras grupas astoņas labākās komandas.

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Boloņas "Virtus" basketbolisti, kuri finālā pārspēja "Bursaspor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!